Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Heineken și-a vândut fabricile de bere din Rusia pentru 1 euro: Ce pierderi au raportat olandezii

sticle bere, alcool

Heineken și-a vândut în cele din urmă afacerea din Rusia pentru 1 euro  la aproape un an și jumătate după ce s-a angajat inițial să facă acest lucru.

Producătorul olandez de bere a declarat că va înregistra o pierdere de 300 de milioane de euro pentru această divizie, care va fi cedată companiei rusești Arnest, care produce cutii de aerosoli, conform BBC.

Multe firme occidentale au renunțat la operațiunile din Rusia atunci când țara a invadat Ucraina în februarie anul trecut.

Dolf van den Brink, de la Heineken, a declarat: "A durat mult mai mult decât am sperat".

Directorul executiv și președintele a adăugat: "Această tranzacție asigură mijloacele de trai ale angajaților noștri și ne permite să ieșim din țară într-un mod responsabil."

Pentru 1 euro, Arnest va cumpăra șapte fabrici de bere și va prelua 1 800 de lucrători cu garanții de angajare pentru următorii trei ani.

Fabricarea mărcii de bere Amstel va fi eliminată treptat, în decurs de șase luni, alăturându-se astfel berii lager Heineken, care, potrivit companiei, va fi eliminată în 2022.

"Evoluțiile recente demonstrează provocările semnificative cu care se confruntă marile companii de producție în ceea ce privește ieșirea din Rusia", a declarat dl van den Brink.

Luna trecută, președintele Vladimir Putin a confiscat activele rusești deținute de Carlsberg și de producătorul francez de iaurturi Danone.

La începutul acestei săptămâni, proprietarul francizei Domino's Pizza a semnalat că își va închide magazinele din Rusia și va pune afacerea în faliment.

DP Eurasia a declarat că nu va mai încerca să vândă operațiunea din cauza unui "mediu din ce în ce mai dificil".

Rusia a fost vizată de o serie de sancțiuni economice de când tancurile sale au intrat în Ucraina la 24 februarie 2022.

Multe nume cunoscute au decis să își închidă operațiunile imediat după invazie. Altele, cum ar fi McDonald's și Coca-Cola, s-au confruntat cu presiuni pentru a ieși din Rusia.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.