Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Heinz-Christian Strache, fostul lider al extremei drepte, vrea să devină viitorul primar al Vienei

Buzz-Feed
Heinz-Christian Strache

Fostul lider al extremei drepte austriece Heinz-Christian Strache a anunţat joi că vrea să devină viitorul primar al Vienei, la aproape un an după acuzaţiile de corupţie care au răsturnat guvernul, iar el şi-a pierdut funcţia, relatează dpa.

"Da, această revenire este sigură", a declarat fostul vicecancelar în vârstă de 50 de ani, confirmând un pas mult aşteptat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: S-ar pregăti un adevărat cutremur: Klaus Iohannis ar urma să-l debarce pe Ludovic Orban! O nouă femeie va fi premier? .

Capitala Austriei a fost condusă de primari social-democraţi din 1945. Actualul primar Michael Ludwig candidează pentru un nou mandat la votul din 11 octombrie.

Campania lui Strache se bazează pe nemulţumirea publică, care se aşteaptă să crească pe măsură ce pandemia de coronavirus îşi va arăta efectele economice.

"În curând, toată lumea din Austria va cunoaşte pe cineva a cărui companie a devenit insolvabilă sau a intrat în faliment", a spus el.

Citește și: Scandalos! Un cunoscut medic acuză abuzuri ale Poliției! ‘Umilință și lipsă de politețe la adresa seniorilor’

În mai 2019, presa germană a publicat o înregistrare realizată în secret care prezenta întâlnirea lui Strache, pe insula spaniolă Ibiza, cu o femeie care se dă drept donator politic rus, în timpul căreia ei au discutat potenţiale contracte de infrastructură şi de media.

Strache a demisionat din funcţia de vicecancelar şi şef al Partidului Libertăţii din Austria (FPÖ) din cauza acestei înregistrări, iar coaliţia guvernamentală formată din FPÖ şi Partidul Popular Austriac ( ÖVP, conservator) al cancelarului Sebastian Kurz s-a prăbuşit.

Câţiva politicieni locali FPÖ din Viena au format ulterior un grup numit Alianţa pentru Austria (DAÖ), ca un mijloc de revenire politică pentru Strache.

Citește și: Rareș Bogdan profețește o răsturnare de situație, după criza generată de coronavirus: Unul dintre marii pierzători ai acestei crize este Nicușor Dan

Strache intenţionează să formeze o mişcare mai largă cu ajutorul DAÖ, a declarat el joi.

Într-un sondaj realizat la sfârşitul lunii februarie şi începutul lui martie înainte ca pandemia să lovească Austria, social-democraţii primarului Ludwig conduceau cu 36%, în timp ce doar 5% şi-au exprimat sprijinul pentru DAÖ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.