Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Heliportul de pe acoperişul clădirii SJU Suceava va fi funcţional din noiembrie

elicopter heliport spitalul universitar bucuresti

Heliportul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava se va finaliza până la sfârşitul lunii noiembrie a acestui an, a anunţat, luni, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Niculai Barbă, potrivit Agerpres.

El a spus că, pentru finalizarea pistei de aterizare de pe spital, se mai lucrează, în prezent, la izolarea a două lifturi a căror traseu a fost prelungit, la platforma de acces, vopsirea acesteia cu o vopsea specială, la marcaj şi balizaj.

CJ Suceava, după finalizarea lucrărilor, va face demersuri la Ministerul de Interne şi la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea alocării mai rapide a elicopterului SMURD repartizat judeţului Suceava.

Citește și: Apelurile din dosarul Udrea-Băsescu puse în STAND BY de pandemie...

Elicopterul ar trebui să aibă baza la Câmpulung Moldovenesc, dar punctul de operare aeromedicală de acolo este la stadiul de studiu de fezabilitate, iar până la finalizarea lucrărilor elicopterul va staţiona pe Aeroportul "Ştefan cel Mare" Suceava.

Lucrările la heliportul de la SJU Suceava sunt realizate de asocierea de firme Loial Impex SRL Suceava ca lider de asociere, ABC Development Aviation SRL Bucureşti şi Geiger Transilvania SRL Cristeşti Mureş, cu o valoare a contractului de 5,81 milioane de lei.

Construirea acestui heliport a fost necesară pentru a se asigura infrastructura de transport pe cale aeriană a pacienţilor cu elicopterele SMURD, reducându-se timpul de răspuns în situaţii de urgenţe medicale şi, în acest fel, va creşte gradul de disponibilitate a serviciilor medicale, printr-o mai bună acoperire a teritoriului şi cu asigurarea executării misiunilor aeromedicale 24 de ore din 24.

Heliportul este echipat cu o pasarelă pentru evacuare către casa liftului, o ieşire pentru evacuarea de urgenţă, plasă de siguranţă montată perimetral, instalaţii de stingere incendiu, echipamente electrice, jgheaburi de preluare a apei pluviale şi rezervor de apă pentru incendii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.