Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eduard Hellvig, Directorul SRI: România a învățat să aibă mai multă încredere în Vest, iar Vestul a început să aibă mai multă încredere în noi

captura YouTube
Eduard Hellvig

Apariție rară în public a directorului SRI, Eduard Hellvig. Acesta a vorbit în fața studenților Universității Babeș-Bolyai, cu ocazia aniversării a 15 ani de la debutul Studiilor de securitate și intelligence în cadrul instituției de învățământ din Cluj-Napoca.

”Am trecut de la “singuri împotriva tuturor” la proiecte comune cu partenerii din Europa și din SUA. Am început să fim egali cu ei. Iar rezultatele au fost bune în multe domenii”, a spus directorul Serviciului Român de Informații.

Eduard Hellvig este el însuși absolvent al Facultății de Științe Politice și Administrație publică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, promoția 1997.

Discurs călătorie prin istoria României, fără menajamente pentru fosta Securitate

Hellvig le-a vorbit studenților despre etapele pe care România le-a parcurs din 1990 și până astăzi în drumul spre libertate și prosperitate economică. Totodată, directorul SRI a ținut să precizeze diferențele fundamentale între Serviciul Român de Informații de astăzi și fosta Securitate de dinainte de 1989.

”De curând, a apărut în mass-media un articol în care se vorbea despre construcția unei troițe dedicată ofițerilor de informații din toate timpurile într-un cimitir din Pitești. Cu siguranță, inițiatorul acestui demers cât și tinerii care au participat la acea inaugurare nu au auzit de experimentul Pitești, de ororile făcute de fosta Securitate în anii 50 și cred că a fost o greșeală. Eroii trebuie căutați oriunde în altă parte decât printre structurile regimului totalitar din trecut. Cu tot respectul, SRI este o instituție care își cinstește eroii săi care s-au sacrificat pentru construcția statului democratic și atât”, a spus directorul SRI în discursul ținut cu ocazia deschiderii anului universitar.

Intervenția integrală a lui Eduard Hellvig poate fi urmărită aici:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.