Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hezbollah, avertizat în presa saudită: Să nu tragă Libanul într-un nou război

dimsumdaily.hk
hezbollah

Ziarul saudit Okaz avertizează pe Hezbollah să nu tragă Libanul în „aventuri” care vor pune în pericol întreaga țară și îi vor epuiza resursele.

Într-un editorial, ziarul saudit acuză gruparea teroristă libaneză că a preluat controlul asupra „luării deciziilor politice, militare și economice” din Liban, precum și asupra resurselor țării, nesocotind interesele poporului libanez.

„Hezbollah-ul impune prin forța armată controlul asupra mării, aerului și pământului”, continuă articolul, „și a determinat impunerea de sancțiuni internaționale asupra Libanului și ostilitatea față de țările arabe, în special în Golf, ceea ce a dus la oprire. în fluxul de capital și turiști.”

De asemenea, Hezbollah este acuzat de criza economică actuală din Liban și de prăbușirea monedei locale, care a erodat economiile a milioane de cetățeni.

„În războiul din iulie 2006, Hezbollah a intrat nechibzuit într-o confruntare cu Israelul, rezultând într-un război brutal pentru care poporul libanez a suportat greul, precum și țările arabe care au plătit pentru reconstrucție”, se spune în editorial. „Astăzi, dacă Hezbollah trage Libanul într-un nou război cu Israelul, va ajunge să fie o nouă aventură dezastruoasă de care Libanul nu are deloc nevoie în această etapă critică a istoriei sale”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.