Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hidroelectrica intră în indicii FTSE pentru Pieţe Emergente şi MSCI pentru Pieţe de Frontieră

hidroelectrica

Hidroelectrica intră în indicii FTSE pentru Pieţe Emergente şi MSCI pentru Pieţe de Frontieră şi consolidează prezenţa României pe radarele investitorilor internaţionali, susţin reprezentanţii Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conform sursei citate, Hidroelectrica este prima companie românească beneficiară a mecanismelor de includere rapidă ale furnizorilor globali de indici FTSE Russell şi MSCI.

Totodată, Hidroelectrica este a şaptea companie românească inclusă în indicii FTSE Global All-World Index, FTSE Global Large Cap Index şi FTSE Emerging Index, potrivit Agerpres.

"Prin includerea Hidroelectrica, România va avea în total 14 companii incluse în indicii dedicaţi pieţelor emergente ai FTSE Russell. Acţiunile Hidroelectrica vor intra şi în indicii MSCI Frontier şi MSCI Romania. Hidroelectrica va fi a 12-a companie românească din indicii MSCI Frontier IMI (Investable Market Indexes)", se menţionează în comunicat.

Acţiunile Hidroelectrica (H2O) vor fi incluse, din 19 iulie, în indicii FTSE Global All-World Index, FTSE Global Large Cap Index şi FTSE Emerging Index, conform anunţului FTSE.

Totodată, acţiunile producătorului de energie regenerabilă vor fi incluse şi în indicii MSCI Frontier şi MSCI Romania, ai furnizorului global de indici MSCI. Hidroelectrica va fi inclusă efectiv în indicii MSCI începând cu data de 26 iulie 2023, conform anunţului furnizorului global de indici.

"Hidroelectrica scrie istorie în această perioadă la Bursa de Valori Bucureşti, fiind în centrul atenţiei investitorilor. Suntem încântaţi că acest interes este exprimat atât prin volumele foarte mari de tranzacţionare din prima zi, dar şi prin includerea acţiunilor Hidroelectrica în indicii FTSE Russell pentru pieţe emergente şi MSCI pentru pieţe de frontieră prin acest mecanism de includere rapidă. Hidroelectrica va juca un rol important şi în drumul României spre promovarea la Piaţă Emergentă de către MSCI, alături de îndeplinirea criteriilor calitative şi cantitative ale furnizorului de indici", a declarat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

La rândul său, Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, a menţionat că Hidroelectrica a stabilit miercuri un nou record la BVB în ceea ce priveşte valoarea zilnică a lichidităţii pieţei de acţiuni.

"Investitorii au demonstrat un interes ridicat pentru acţiunile Hidroelectrica încă din IPO, dar şi în prima zi de tranzacţionare a acestora pe piaţa secundară, când au fost realizate aproape 13.600 de tranzacţii cu peste 6,8 de milioane de acţiuni Hidroelectrica, în valoare de aproape 760 milioane lei. Hidroelectrica a stabilit astăzi un nou record la BVB în ceea ce priveşte valoarea zilnică a lichidităţii pieţei de acţiuni, care a ajuns la peste 821 milioane lei, cu mult peste recordul precedent, de 326,7 milioane lei, din 19 decembrie 2018", a afirmat miercuri Adrian Tănase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.