Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hidroelectrica, partener al programului național `Educație prin Șah'

Federatia Romana de Sah
Educatie prin sah

Compania Hidroelectrica va susține financiar în următorul an programul național „Educație prin Șah”, dezvoltat de Federația Română de Șah.

Programul „Educație prin Șah” a fost aprobat în decembrie 2022, iar primele cursuri au început în februarie 2023. Cursul acreditat oferit de Casa Corpului Didactic (CCD) Ialomița în colaborare cu Federația Română de Șah își propune să formeze gratuit un număr de minimum 800 de cadre didactice pe an din ciclul primar. Proiectul este aprobat până în anul 2026, cu posibilitatea de prelungire a cursului. Durata cursului este de 50 de ore, are loc în totalitate online (pe platforma dedicată educatie-frsah.ro), iar numărul de credite pe care profesorii le primesc după absolvirea cursului este de 12 credite. Obiectivul F.R.Șah este să ofere cursul gratuit pentru minimum 3.000 de cadre didactice și 50.000 de elevi în 2023. Până în 2026 inclusiv, aproximativ 12.000 de cadre didactice vor beneficia de cursurile gratuite.

Structura cursului online este organizată pe două module.

Primul modul urmărește prezentarea beneficiilor și a oportunităților pe care le oferă practicarea sistematică a șahului, precum și elemente de bază șahiste necesare pentru utilizarea șahului ca instrument în educație. Al doilea modul vizează partea metodologică de predare a șahului în cadrul învățământului primar. Tot aici sunt prezentate materiale care ajută dezvoltarea cognitivă a elevilor, proiecte internaționale pe tema educației prin șah, utilizarea teoriilor pedagogice aplicate în predarea șahului, site-uri și aplicații de șah pentru copii care vin în ajutorul profesorilor și a părinților, precum și jocuri logice pe tabla de șah sau derivate din șah. Materialele sunt gândite pentru 50 de ore de curs, dintre care 20 de ore sunt sincron, iar 30 de ore sunt asincron.

Până în acest moment, 33 de grupe cumulând 825 de cadre didactice din 400 de școli primare și gimnaziale au început deja cursurile de formare, minimum 13.200 de elevi pot beneficia deja de şah ca instrument pentru educație (la un calcul de 16 elevi/clasă), respectiv 20.625 de elevi la un calcul de 25 elevi/clasă. În total, peste 1650 de ore de formare sunt oferite gratuit cadrelor didactice.

„Suntem încântați să anunțăm că Hidroelectrica va fi partener al programului național 'Educație prin Șah' inițiat de Federația Română de Șah. Suntem convinși că acest program va aduce beneficii semnificative în educația și dezvoltarea copiilor din România.

Educația prin șah reprezintă o modalitate inovatoare de a dezvolta abilități cognitive și de gândire critică la elevi, iar implicarea noastră în acest proiect vine în întâmpinarea nevoilor comunității în care activăm. Susținerea financiară pe care o vom oferi acestui program va permite formarea gratuită a unui număr semnificativ de cadre didactice din ciclul primar, ceea ce va contribui la extinderea programului la un număr cât mai mare de elevi,” a declarat Bogdan Badea, președinte al directoratului Hidroelectrica.

„Impresionant este feedbackul cadrelor didactice care au parcurs deja cursurile de formare. <> sunt doar câteva dintre impresiile împărtășite de cadrele didactice care ne determină și ne ambiționează să continuăm și să dezvoltăm acest program. Ne bucurăm și suntem recunoscători pentru susținerea primită din partea Hidroelectrica,” a declarat Vlad Ardeleanu, președintele Federației Române de Șah.

Despre Hidroelectrica

Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic National, fiind o companie vitală pentru un sector strategic cu implicații în siguranța națională.

Înființată în anul 2000, Hidroelectrica a reușit să se impună pe Piața de Energie din România datorită experienței, credibilității și flexibilității sale, fiind în prezent principalul producător și furnizor de energie din România cât și principalul furnizor de servicii tehnologice de sistem.

Ca un membru responsabil al societății românești, Hidroelectrica urmărește constant impactul companiei asupra tuturor comunităților care sunt influențate de activitatea companiei și își aduce contribuția pentru crearea unui mediu benefic pentru aceștia. Se poate spune că există o corespondență reală între valorile companiei, rezultate din specificul activității, și cele ale societății în general, astfel că Hidroelectrica poate în mod natural să se concentreze pe susținerea intereselor pe termen lung ale comunității.

Despre Federația Română de Șah (F.R.ȘAH)

Federația Română de Șah, fondată în 1925, reorganizată ulterior conform legislației în vigoare și recunoscută din 1998 de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, desfășoară o amplă activitate având ca scop nu doar să ofere cadrul care să permită obținerea unor performanțe sportive la nivel internațional, dar și să popularizeze, să răspândească și să dezvolte practicarea șahului pe întreg cuprinsul țării ca element sportiv, științific-creator, educațional, cultural și artistic, promovând spiritul de armonie, corectitudine, toleranță și fairplay.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.