Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hidroelectrica, profit record în primul semestru

hidroelectrica

Producatorul de energie detinut de stat Hidroelectrica, aflat în insolventa, a înregistrat în primul semestru un profit record, de 725 milioane lei, în crestere cu 42% fata de câstigul raportat în perioada similara a anului trecut, de 510 milioane lei.

Cresterea s-a datorat implementarii masurilor de reorganizare dispuse de administratorul judiciar Euro Insol, vizând optimizarea costurilor si cresterea eficientei si competitivitatii, a anuntat compania într-un comunicat, citat de Mediafax.

Cifra de afaceri aferenta primului semestru a urcat cu aproape 300 milioane lei comparativ cu primele sase luni ale anului 2014, respectiv de 1,851 miliarde lei fata de 1,554 miliarde lei.

"Cresterea cifrei de afaceri s-a datorat unei productii mai mari înregistrate de companie în prima jumatate a anului 2015, când a produs 9,6 TWh, cu 1,1 TWh mai mult decât în perioada similara a anului trecut", se arata în comunicatul companiei.

La 20 iunie a fost achitata ultima transa din cele 24 aferente masei credale, Hidroelectrica fiind singura societate în insolventa din România care si-a platit datoriile la valoarea nominala, potrivit administratorului judiciar.

Hidroelectrica a achitat astfel 3,817 miliarde lei din totalul celor 4,313 miliarde lei înscrise la masa credala, suma de 496 milioane lei ramasa în continuare de achitat fiind reprezentata de rate aferente creditelor si liniilor de credit care au scadenta pâna în 15 septembrie 2021.

De asemenea, în luna iunie, sumele încasate din dobânzi depasesc sumele platite drept dobânzi. Astfel, în 2012 Hidroelectrica a avut o pierdere din dobânzi de 114 milioane lei pentru ca, pentru prima data în istoria companiei raportul între cele doua dobânzi sa fie pozitiv, compania înregistrând un câstig de 212.000 lei în iunie 2015.

Hidroelectrica este cel mai ieftin producator de energie din România. Compania se afla pentru a doua oara în insolventa din februarie 2014, prima procedura de reorganizare având loc în perioada iunie 2012 - iunie 2013.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.