Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hidrologii anunță că râuri din nouă județe sunt sub avertizare Cod portocaliu de inundații

ISU
inundații

Hidrologii au emis, joi, avertizări Cod portocaliu de inundații pe râuri din nouă județe. Potrivit specialiștilor, se vor semnala viituri și creșteri de debite cu posibile depășiri ale cotelor de inundație, anunță MEDIAFAX.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, avertizări Cod portocaliu pentru râuri din nouă județe din țară.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore în aceste zone se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație.

Astfel, în județul Hunedoara, avertizarea vizează afluenții Mureșului și este valabilă până vineri, la ora 4.00. În județele Neamț și Bacău este vizat bazinul superior al râului Tazlău, în Harghita, Neamț și Bacău fenomenele periculoase se pot produce pe afluenții Bistriței, iar în Covasna și Buzău pe afluenții râului Buzău, toate avertizările fiind în vigoare până vineri la ora 3.00.

De asemenea, pe afluenții Râului Negru din Harghita și Covasna avertizarea este valabilă până la ora 2.00.

Până la ora 24.00 sunt sub avertizare Cod portocaliu afluenții Buzăului din județele Prahova și Buzău, ai Mureșului din județul Mureș și râurile din bazinul Barcău din județul Sălaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.