Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hidrologii anunţă că Dunărea va depăşi cota de inundaţie la Galaţi: Viteza de deplasare a navelor, restricţionată pentru a nu produce valuri

vapoare dunare

Prognoza pentru perioada următoare indică o creştere a nivelului Dunării, la Galaţi, peste cota de inundaţii, iar la Şantierul Naval se amplasează saci cu nisip pentru protejarea halelor. Administraţia Fluvială a restricţionat viteza de deplasare a navelor, pentru a nu produce valuri şi a afecta malurile şi digurile de apărare împotriva inundaţiilor.

Purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, a anunţat, joi, că, potrivit prognozei furnizate de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, în următoarele zile fluviul Dunărea va depăşi cota de inundaţii pe sectorul Galaţi.

Astfel, joi, s-a întrunit în regim de urgenţă, în şedinţă extraordinară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, având ca temă pregătirea pentru apărare împotriva inundaţiilor provocate Dunăre.

Prefectul Judeţului Galaţi a dispus activarea la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Galaţi a Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor (CJCCI) cu reprezentanţi din instituţiile cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, monitorizarea cu atenţie a cotelor fluviului Dunărea de către toţi operatori economici riverani Dunării şi punerea în aplicare a măsurile cuprinse în planurile proprii de apărare împotriva inundaţiilor.

Potrivit reprezentantului ISU Galaţi, la Şantierul Naval "Damen" s-a început amplasarea de saci cu nisip pentru a împiedica apele să pătrundă în halele de montaj.

Administraţia Fluvială a restricţionat viteza de deplasare a navelor, pentru a nu produce valuri şi a afecta malurile şi digurile de apărare împotriva inundaţiilor, anunță News.ro.

Dunărea avea, joi dimineaţă, la Galaţi un nivel de 595 de centimetri şi un debit de aproximativ 13.500 de mc/s, în condiţiile în care cota de inundaţii este de 600 cm, iar cea de pericol de 700 cm.

Apele fluviului au invadat deja mai multe porţiuni din aleea pietonală de pe Faleza Inferioară, locul de promendă preferat de gălăţeni, aceasta fiind considerată, însă, zonă inundabilă neprotejată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.