Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hidrologii au dat alerta! Pericol de inundații în mai multe regiuni din țară

b1.ro
inundații

Hidrologii au emis sâmbătă o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din judeţele Constanţa şi Tulcea şi o atenţionare Cod galben pentru ape din 11 județe, printre care și judeţele Constanţa şi Tulcea. Alertele sunt valabile până duminică.

Potrivit INHGA, sâmbătă între orele 11.00 – 24.00 se instituie Cod portocaliu pe râurile mici din Dobrogea, judeţele Constanţa şi Tulcea.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din sudul şi estul judeţului Constanţa.

De altfel, zona de litoral a județelor Constanța și Tulcea a intrat la ora 10.00 sub Cod portocaliu de ploi puternice. Cantitățile de apă vor ajunge la 60 l/mp. Avertizarea este valabilă până la ora 15.00.

De asemenea, s-a instituit Cod galben de sâmbătă ora 11.00 până duminică ora 12.00 pe râuri din județele Timiş, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Gorj, Vâlcea, Vaslui, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

Hidrologii anunță scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice Moraviţa, Jiu, Olt, Argeş, Siret, Prut, râurile din Dobrogea, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.