Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hidrologii au emis Cod portocaliu de viituri pe râuri din judeţele Braşov şi Sibiu; Cod galben pe râuri din alte 7 judeţe

Cod portocaliu inundatii

Hidrologii au emis, joi, mai multe avertizări pentru fenomene imediate tip Cod portocaliu şi Cod galben de viituri pentru râuri din judeţele Braşov şi Sibiu şi, respectiv, Harghita, Mureş, Sibiu, Braşov, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Alba, valabile în orele următoare.

Astfel, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), a instituit Cod portocaliu de inundaţii pe parcursul zilei de joi, până la ora 24:00, pe râurile din bazinul hidrografic Hârtibaciu - bazin amonte S.H. Agnita, în judeţele Braşov şi Sibiu.

Între între orele 18:40 - 24:00, ca urmare a precipitaţiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Târnava Mică - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sărăţeni - amonte S.H. Târnăveni, judeţele Harghita, Mureş, potrivit Agerpres.

Tot până la ora 24:00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Târnava Mare - afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Vânători - amonte S.H. Mediaş, judeţele Mureş şi Sibiu.

"Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Târnava Mare - afluenţii de stânga aferenţi sectorului S.H. Sighişoara", precizează INHGA.

De asemenea, se pot produce până la miezul nopţii scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Şercaia, Hârtibaciu, Olt - afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Şercaia - amonte S.H. Sebeş Olt, judeţele Braşov, Sibiu.

"Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Hârtibaciu - bazin superior", se arată în atenţionarea hidro.

Până la ora 22:00, este Cod galben de viituri pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Iza, Vişeu, judeţul Maramureş, iar fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Iza.

Până la miezul nopţii, va fi Cod galben de inundaţii pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Mureş - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Stânceni - amonte confluenţă cu râul Luţ, judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud.

"Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic: Mureş - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Stânceni - amonte confluenţă cu râul Răstoliţa", spun hidrologii.

Ca urmare a precipitaţiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Mureş - afluenţii de dreapta aval S.H. Ocna Mureş - amonte S.H. Alba Iulia, judeţul Alba.

"Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic: Aiudul de Sus", spun specialiştii INHGA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.