Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hidrologii au emis un cod galben de inundații pentru râuri din zece județe

inundatii

Hidrologii au emis, joi, mai multe avertizări Cod galben de inundații valabile pe râuri din județele Neamț, Suceava, Bacău, Caraș-Severin, Alba, Cluj, Dâmbovița, Brașov, Prahova și Bihor, anunță MEDIAFAX.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice Moldova – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Gura Humorului (județele Suceava și Neamț), Tazlău – bazin superior, judeţele Neamț și Bacău.

Citește și: PSD a răbufnit! Președintele, direct vizat: 5 întrebări pentru președintele Iohannis și PNL

O altă avertizare vizează râurile din bazinul hidrografic Timiș – bazin amonte S.H. Caransebeș, judeţul Caraș-Severin, iar o alta râurile din bazinul Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județele Alba și Cluj.

De asemenea, astfel de fenomene pot apărea pe râurile din bazinul hidrografic Ialomița – bazin superior, Prahova – bazin superior, Teleajen – bazin superior, judeţele Dâmbovița, Brașov și Prahova, dar și pe cele din bazinul hidrografic Crișul Negru – bazin amonte S.H. Beiuș, judeţul Bihor.

Toate avertizările sunt valabile până la ora 24.00.

Citește și: Alte două orașe, la un pas de a intra în carantină: Va fi crunt! Va fi dezastru economic

Anterior, hidrologii au emis, joi, o avertizare Cod galben de inundații valabilă pe râuri din județele Sibiu, Vâlcea și Argeș până la ora 24.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.