Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hillary Clinton (73 de ani): Nu voi trăi să prind adevărata egalitate între femei şi bărbaţi

captura Twitter
hillary clinton

Fosta Primă Doamnă şi candidată la preşedinţia SUA, Hillary Clinton se declară pesimistă în privinţa şanselor de a se ajunge prea curând la "adevărata egalitate" între femei şi bărbaţi, relatează vineri dpa.

Hillary Clinton, care are 73 de ani, a remarcat într-o emisiune pe BBC că "aşa-zisele standarde duble" continuă să existe, iar femeile care ajung în poziţii de influenţă sunt permanent ţinute sub observaţie.

Ea i-a mărturisit interlocutoarei sale, profesoara de istorie Mary Beard, că, potrivit propriilor calcule, a petrecut un total de 25 de zile ca să se îmbrace, să se coafeze şi să se machieze pe parcursul celor doi ani cât a candidat la preşedinţie împotriva lui Donald Trump.

"Am făcut acest lucru pentru că este unul din aspectele acestor aşa-zise duble standarde. Ştiţi, bărbaţii pot doar să facă un duş, să-şi scuture capul şi să plece", a spus Hillary Clinton.

"Aveţi (britanicii, n.red.) un prim-ministru care nu se piaptănă niciodată şi asta este absolut fermecător", a menţionat ea, în referire la Boris Johnson.

"În acelaşi timp, pentru femei, provocarea este să rămână ele însele, să se prezinte oamenilor aşa cum sunt, să nu-şi petreacă viaţa transformate într-o caricatură. (...) Nu le vei putea face pe plac tuturor", a notat Clinton.

Politiciana democrată a apreciat că nici ea, nici interlocutoarea nu vor "trăi suficient să vedem adevărata egalitate, pentru că vorbim atât de nişte reforme instituţionale sistemice semnificative cât şi de prejudecăţile pe care le au nu doar bărbaţii, ci şi femeile în legătură cu femeile aflate la putere".

"Când o femeie, o tânără, intră în politică, este întotdeauna întrebată: de ce nu este măritată? De ce nu are copii? Dacă are copii, de ce nu are grijă de ei? Iar când este mai vârstnică vin altele: poate face acest lucru? Ar trebui să-l facă? Este pregătită? Poate face faţă? (...) Aşa că, în privinţa schimbărilor instituţionale, mai avem cale lungă", a conchis Hillary Clinton.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.