Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deutsche Welle: De ce interzicerea vălului islamic integral este decizia corectă

burka

Pentru o societate liberală este necesar și util să traseze niște limite clare. Iar această delimitare sună astfel: burka este interzisă în Germania, crede redactorul şef al DW, Alexander Kudascheff.

Da, interzicerea vălului islamic integral este doar o decizie cu caracter simbolic. Da, această interdicție nu împiedică niciun atac terorist. Da, interzicerea vălului integral este un semn de închidere într-un stat de drept. Chiar și dezbaterea în sine ne dă o astfel de impresie. Da, nu sunt mulți cei care poartă burka în Germania, deci care-i treaba cu această decizie? Și da, este un veșmânt care-i deranjează pe mulți, dar nu tot ceea ce deranjează trebuie interzis. Din acest punct de vedere, ministrul federal de Interne Thomas de Maiziere are dreptate.

Actor, prins băut la volan. A făcut circ în fața polițiștilor și a înjurat reporterii

Și totuși, decizia de a interzice portul vălului islamic integral este una justă, folositoare în plan politic. Ea arată că o societate deschisă nu este obligată să accepte orice. Arată că statul de drept liberal se opune ferm dușmanilor liberalismului. Arată că acest simbol al vălului integral este bine înțeles. Veșmântul acesta nu este un semn de religie sau religiozitate trăite, în acest caz l-ar purta toate femeile din Maroc până în Pakistan. Dar nu o fac, deși marocanii sunt la fel de religioși ca libienii, egiptenii, iranienii sau pakistanezii.

SCANDAL Un cunoscut realizator ar fi primit o sumă URIAŞĂ pentru un interviu cu un fost premier

Nu, burka este un simbol al islamului fundamentalist, în dimensiunea lui wahabită. Burka este un simbol al islamului fundamentalist – pentru ISIS, pentru talibani, în Arabia Saudită și în alte locuri. Burka nu este un semn al devoțiunii populare sau al religiei de zi cu zi.

Până unde merge toleranța?

Continuarea poate fi citită pe Deutsche Welle.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.