Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hillary Clinton îşi măreşte avantajul în cursa democrată, Trump la republicani

sua alegeri

Fostul secretar de stat Hillary Clinton şi-a mărit avantajul asupra lui Bernie Sanders, principalul său contracandidat în alegerile primare democrate în vederea prezidenţialelor din noiembrie 2016, pe care îl devansează cu 20 de puncte în intenţiile de vot, transmite AFP. 

La o săptămână după prima dezbatere democrată televizată, dominată de fosta Primă Doamnă, aceasta este creditată cu 49% dintre opţiuni, în creştere cu 7 puncte faţă de sondajul de luna trecută, în timp ce senatorul de Vermont a coborât la 29%, în scădere cu 6 puncte, indică o anchetă NBC News/Wall Street Journal. 

Aceasta a sondat şi intenţiile vot în favoarea lui Joe Biden, cotat cu 15% (-2%), deşi actualul vicepreşedinte american lasă în continuare să planeze incertitudinea în privinţa eventualei sale candidaturi. 

Dacă Biden este scos din ecuaţie, scorul lui Hillary Clinton creşte la 58%, iar cel al lui Bernie Sanders la doar 33%. 

În acelaşi sondaj, niciunul din ceilalţi trei candidaţi declaraţi - Martin O'Malley, fost guvernator de Maryland, Lincoln Chafee, ex-guvernator şi senator de Rhode Island, şi Jim Webb, fost senator de Virginia - nu depăşeşte 2% dintre intenţiile de vot. 

Într-un sondaj distinct CNN/ORC dat publicităţii marţi, miliardarul Donald Trump şi neurochirurgul pensionat Ben Carson continuă să conducă în cursa pentru învestitura republicană, cu 27%, respectiv 22% dintre intenţiile de vot. 

Carly Fiorina, fost CEO al Hewlett-Packard, care urcase pe locul al treilea într-un precedent sondaj, coboară pe poziţia a 7-a din 12 candidaţi republicani, după o scădere de la 15% la 4% dintre intenţiile de vot.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.