Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hillary Clinton l-a ales pe omul cu care vrea să conducă SUA

hillary clinton

Candidata democrată la alegerile prezidenţiale americane, Hillary Clinton, l-a ales vineri pe Tim Kaine, senator de Virginia cu o statură politică solidă şi om al consensului, pentru postul de vicepreşedinte, transmite AFP.

Prin alegerea lui Timothy Michael Kaine ca potenţial vicepreşedinte al SUA, un om politic cu un parcurs impecabil şi cu o reputaţie fără pată, dar care se recunoaşte a fi 'plictisitor', fosta prima doamnă a decis să-şi întărească serios candidatura în faţa lui Donald Trump. Însă există riscul să atragă şi nemulţumirea aripii mai de stânga a partidului său.

Citește și: Scene INCREDIBILE petrecute la bordul unui avion: Ce i-au făcut niște microbiști unei stewardese / VIDEO

"Sunt fericită să îl anunţ pe cel alături de care voi candida, @TimKaine, un om care şi-a dedicat viaţa luptei pentru ceilalţi", a scris pe Twitter fosta şefă a diplomaţiei americane, cu câteva zile înainte de deschiderea, luni, a Convenţiei democrate la Philadelphia, în cadrul căreia urmează a primi oficial învestitura partidului.

"Tim Kaine este un optimist implacabil care crede că nicio problemă nu este irezolvabilă dacă lucrezi pentru a o rezolva", a adăugat ea câteva minute mai târziu.

Citește și: Ea e femeia cu cei mai mari sâni naturali din lume: Fiecare cântărește aproape 30 de kg / VIDEO

Prin alegerea lui Tim Kaine ca partener în alegeri, o opţiune aşteptată, Hillary Clinton se aliază cu un redutabil om politic care "nu a pierdut niciodată un scrutin", aşa cum a spus ea recent despre el.

În primul rând, în calitate de senator şi de fost guvernator de Virginia, el este un important atu în acest stat pivot, care poate fi decisiv în înclinarea balanţei la alegerile pentru Casa Albă din 8 noiembrie.

Citește și: Doi iubiți din Dâmbovița au pus două tinere de 16 ani să facă videochat: Detalii incredibile din caz

El a contribuit deja, la alegerea lui Barack Obama în 2008, la trecerea statului Virginia în tabăra democrată, pentru prima dată din 1964.

Vorbind perfect spaniolă, învăţată în special după ce a petrecut un an cu iezuiţii în Honduras pentru o misiune, el va fi de asemenea un atu-cheie pentru a atrage comunitatea hispanică, principala minoritate din SUA şi al cărei vot este crucial.

Citește și: Tinder s-a schimbat: Ce s-a introdus nou în aplicație

În vârstă de 58 de ani, Tim Kaine, un politician discret şi avocat de profesie care şi-a făcut studiile la Facultatea de Drept a prestigioasei universităţi Harvard, era de câteva săptămâni favorit pentru acest post, în special datorită marii sale experienţe politice de 18 ani, dar mai ales capacităţii sale de a găsi consens.

Senatorul de Virginia s-a declarat "onorat" că a fost ales de candidata democrată la prezidenţiale, Hillary Clinton, pentru a fi vicepreşedinte.

 

"Tocmai am încheiat o discuţie la telefon cu Hillary. Sunt onorat să îi fiu vicepreşedinte. Sunt nerăbdător să fac campanie sâmbătă la Miami", în Florida, a scris senatorul pe Twitter. Fosta primă doamnă se află în prezent într-un turneu electoral prin acest stat din sud-estul SUA, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.