Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hillary Clinton merge mai departe: Denunță o complicitate între ruși și americani

New York Times
Hillary Clinton

Fosta candidată democrată la alegerile prezidenţiale din SUA, Hillary Clinton, a mers miercuri mai departe decât până acum în interpretarea înfrângerii sale în faţa lui Donald Trump, afirmând că ruşii s-au coordonat probabil în atacurile lor informatice cu americani, chiar cu echipa preşedintelui republican, transmite AFP, notează agerpres.ro

Într-un discurs în cadrul unei conferinţe, Hillary Clinton a revenit asupra campaniei de dezinformare şi de piraterie informatică atribuită de Washington Rusiei şi a cărei ţintă ea a fost în lunile de dinaintea scrutinului. 

"În opinia mea, ruşii nu ar fi putut să ştie cum să transforme aceste informaţii în arme fără ajutorul unor americani", a spus ea într-o conferinţă despre tehnologie organizată de portalul de specialitate Recode la Rancho Palos Verde în California, făcând referire la informaţiile false difuzate pe internet şi la mesaje piratate. În special, a spus ea, "oameni care aveau date de sondaje".

BOMBA ANULUI Nicușor Dan și-a dat DEMISIA/ UPDATE


Cine, s-a întrebat Hillary Clinton, i-a ghidat pe ruşi? "Obţinem tot mai multe informaţii privind contactele între responsabili ai campaniei lui Trump şi apropiaţi ai lui Trump cu ruşi înaintea, în timpul şi după alegeri", a răspuns ea. 

Potrivit democratei, care a exclus o nouă candidatură, cel mai bun exemplu al acestei coordonări s-a produs cu o lună înainte de scrutin, când mesaje piratate din contul de Gmail al preşedintelui echipei sale de campanie, John Podesta, au fost difuzate de către WikiLeaks în ora care a urmat divulgării în presă a unei înregistrări în care Donald Trump făcea afirmaţii obscene.

Lovitură GREA pentru Mircea Sandu: A PIERDUT un proces important! Ce sumă MARE trebuie să restituie


"Erau pregătiţi, aveau un plan. Nu a trebuit decât să primească undă verde: 'OK, acesta ar putea fi sfârşitul campaniei lui Trump, difuzaţi-le acum'", a spus ea, exprimându-şi speranţa că ancheta autorităţilor americane va face lumină în legătură cu presupusele ingerinţe ale Rusiei. 

Preşedintele republican Donald Trump a ripostat într-o postare pe Twitter, miercuri seară, criticând-o pe fosta sa rivală pentru incapacitatea de a-şi asuma singură responsabilitatea pentru înfrângere. 

"Hillary necinstita dă vina pe toată lumea cu excepţia ei şi refuză să recunoască faptul că a fost o candidată groaznică. Ea acuză Facebook şi chiar şi pe democraţi şi DNC", Comitetul Naţional al Partidului Democrat, a scris el. 

Trump face referire la afirmaţiile lui Hillary Clinton conform cărora informaţii false despre ea au fost răspândite pe Facebook şi că ea a fost paralizată deoarece Partidul Democrat nu a avut un sistem informatic sofisticat, spre deosebire de Partidul Republican.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.