Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hillary Clinton NU este prima femeie care candidează la funcţia de preşedinte al SUA

Hillary Clinton ar putea deveni marţi prima femeie care este aleasă preşedintă a Statelor Unite ale Americii (SUA) în ultimii 240 de ani, dar candidata Partidului Democrat nu este prima femeie care s-a angajat în cursa pentru funcţia de la Casa Albă, relatează agenţia DPA.

În 1870, Victoria Woodhull, o militantă pentru drepturile femeilor, a devenit prima femeie care a făcut campanie pentru preşedinţie, cu circa 50 de ani înainte ca femeile să obţină drept de vot în SUA.

ALEGERI în SUA. Care sunt statele cheie în bătălia pentru Casa Albă

Născută în Ohio în 1838, Victoria Woodhull a fost un simbol al secolului al XIX-lea pentru emanciparea femeilor, militând pentru drepturile femeilor până la sfârşitul vieţii sale, în 1927, la Londra. Ea a condus o firmă de brokeraj pe Wall Street, precum şi un cotidian, în timp ce avea şi reputaţia de aşa-zisă ''vindecătoare cu puteri magnetice''.

content-image

În 1872, Victoria a fost candidată la preşedinţia SUA din partea Partidului pentru Drepturi Egale, nominalizându-l pe militantul afroamerican pentru drepturile omului Frederick Douglass drept candidat pentru funcţia de vicepreşedinte, cu toate că el nu a recunoscut oficial nominalizarea sa.

Citește și: Trump o devansează pe Clinton în votul de la miezul nopţii din New Hampshire

Woodhull a primit sprijin din partea sindicatelor şi a socialiştilor, în timp ce conservatorii au respins opiniile sale politice radicale şi propaganda sa pentru ''amor liber''.

Opozanţii au criticat opiniile ei exprimate în mod deschis pe tema sexualităţii. În schimb, Victoria Woodhull l-a acuzat în mod public de adulter pe un cunoscut preot, Henry Ward Beecher. Pentru aceasta, Woodhull a fost arestată, petrecându-şi noaptea alegerilor în închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.