Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hillary Clinton va vizita Ucraina și Egiptul: Care este scopul

Hillary Clinton

Candidata democrată la alegerile prezidenţiale din SUA, Hillary Clinton, se va întâlni săptămâna viitoare, cu ocazia sesiunii anuale a Adunării Generale a ONU, cu preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, şi omologul lui egiptean, Abdel Fattah al-Sisi, a anunţat miercuri echipa de campanie a fostului secretar de stat american, potrivit Reuters.

Hillary Clinton, care îşi reia campania electorală joi, cu o zi mai devreme decât anunţase iniţial, va avea întrevederi şi cu alţi lideri participanţi la sesiunea anuală a Adunării Generale a Naţiunilor Unite, de la New York.

Citește și: The Wall Street Journal titrează: Asta e următoarea ȚINTĂ a lui Vladimir Putin

Ea s-a retras de duminică la reşedinţa din Chappaqua, lângă New York, după ce duminică s-a dezechilibrat în timpul unei ceremonii de comemorare a victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001. Ulterior, ea a comunicat că a fost diagnosticată cu pneumonie şi că îşi va relua vineri activităţile din cadrul campaniei electorale.

Săptămâna trecută, Hillary Clinton a provocat o polemică după ce a apreciat că jumătate dintre susţinătorii candidatului republican la prezidenţiale, Donald Trump fac parte din 'coşul celor jalnici', ce reuneşte persoanele rasiste, homofobe, xenofobe şi islamofobe. Ea a făcut aceste comentarii la un eveniment pentru strângere de fonduri organizat la New York. ''Vorbind pur şi simplu la modul general, puteţi pune jumătate dintre susţinătorii lui Trump în ceea ce eu numesc 'coşul celor jalnici'. Din păcate, există astfel de oameni, iar el (Donald Trump) i-a ridicat. Unii dintre aceşti oameni sunt irecuperabili, dar ei nu reprezintă America'', a spus fostul secretar de stat american.

Afirmaţiile politicienei democrate au provocat reacţia fermă a lui Trump. ''Niciodată în istorie un candidat prezidenţial dintr-un partid important nu a demonizat într-un mod atât de vicios alegătorul american'', a spus Trump, adresându-se marţi simpatizanţilor săi din oraşul Asheville (Carolina de Nord), cu puţin timp înaintea izbucnirii unor proteste la adresa sa.

Dispute între susţinătorii candidatului republican şi cei ai candidatei democrate au avut loc cu ocazia mai multor mitinguri electorale ale lui Donald Trump organizate în ultimele luni, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.