DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Hipertrofia benignă de prostată rezolvată minim invaziv, fără incizii, la SANADOR

marcian manu

Hipertrofia benignă de prostată, cunoscută și ca adenom de prostată, este o afecțiune care se întâlnește frecvent la bărbați după o anumită vârstă și se manifestă prin mărirea în volum a prostatei. Această mărire poate provoca golirea incompletă a vezicii urinare sau încetarea urinării, ceea ce ar trebui să determine pacientul să solicite ajutor medical de specialitate, cât mai repede posibil.

Tratamentul de primă intenție în cazul acestei afecțiuni este unul medicamentos, însă, dacă rezultatele întârzie să apară, se apelează la tratament chirurgical.

Neculai, în vârstă de 74 de ani, a apelat la serviciile medicale ale Spitalului Clinic SANADOR după ce mărirea în volum a prostatei îi cauza un disconfort ce nu mai suferea amânare. Mariana, fiica pacientului, povestește: „De câțiva ani, tatăl meu se chinuia cu această problemă, însă abia recent mi-a mărturisit. Simțea că nu urinează complet și că nu e în regulă să ai așa senzații. După un tratament medicamentos, care a fost eficient doar la început, problema continua să evolueze. Atunci am decis că trebuie să căutăm un specialist care să ne ajute”.

Secția Urologie din Spitalul Clinic SANADOR, condusă de Conf. Dr. Marcian Manu, oferă servicii de înaltă performanță și dispune de tehnologie de ultimă generație pentru intervenții urologice efectuate, în condiții de maximă siguranță, de o echipă experimentată de medici chirurgi urologi.

„Conf. Dr. Marcian Manu ne-a explicat, în cadrul consultului, că, odată ce tratamentul urmat nu-și mai face efectul, următoarea etapă este intervenția. Așadar, după setul complet de investigații necesare, în nici o săptămână, tatăl meu a fost operat. În timpul intervenției, am fost anunțați despre tot ce se întâmplă, inclusiv de intervenția suplimentară de recalibrare uretrală. Lucrurile au decurs foarte bine. Intervenția a fost cu succes, prin metoda endoscopică, minim invazivă. Am fost susținuți în tot ce a necesitat tatăl meu”, relatează Mariana.

Pacientului a fost supus unei rezecții endoscopice și vaporizare cu plasmă, o metodă chirurgicală nouă, care s-a impus la nivel mondial pentru hipertrofia benignă de prostată. Procedura a fost realizată endoscopic, minim invaziv și fără incizii. Ulterior, acesta a prezentat o evoluție postoperatorie foarte bună, fiind externat cu micțiuni fiziologice, net ameliorat clinic față de situația preoperatorie. Practic, din relatările pacientului, intervenția i-a îmbunătățit radical calitatea vieții.

„Domnul conferențiar Manu este un profesionist de nota 10. Mi-au plăcut foarte mult comunicarea, receptivitatea, grija și empatia față de pacient, interesul față de evoluția sănătății și faptul că a comunicat prompt cu noi și după externare, pentru orice problemă. Nu avem decât cuvinte de laudă pentru întregul colectiv SANADOR. Vă mulțumim pentru grija pe care o acordați pacienților!” încheie Mariana.

Spitalul Clinic SANADOR este recunoscut pentru intervențiile urologice de mare complexitate, realizate cu echipe medicale de prestigiu, cu vastă experiență și rezultate de succes, conectate în permanență la cele mai recente ghiduri și protocoale terapeutice, cum a fost și cazul acestei intervenții. În plus, Spitalul Clinic SANADOR deține un portofoliu complex de echipamente medicale de înaltă performanță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.