Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hipgnosis, fondul de cântece al lui Beyoncé și Neil Young, vinde 20.000 de melodii pentru 18 milioane de lire sterline

news.sky.com
beyonce

Hipgnosis Songs Fund, care deţine drepturile de streaming pentru artişti, de la Beyoncé la Neil Young, a vândut o parte din drepturile de difuzare a melodiilor la un preţ foarte mic pentru a strânge bani, potrivit The Guardian.

Fondul a anunţat luni că a vândut 20.000 de melodii nespecificate "non-core" pentru 23,1 milioane de dolari (18,4 milioane de lire sterline), într-o declaraţie transmisă Bursei de Valori din Londra, unde este listat, potrivit news.ro.

Preţul a reprezentat un discount de 14% faţă de evaluarea lor la 30 septembrie, semn că societatea are nevoie de numerar în timp ce încearcă să îşi îndeplinească obligaţiile legate de datorii.

Hipgnosis a fost fondată în 2018 de Merck Mercuriadis, care a susţinut că streamingul online a făcut din drepturile asupra hiturilor muzicale de lungă durată o propunere de investiţii atractivă.

Mercuriadis a fost anterior managerul unor artişti precum Elton John, Guns N' Roses, Morrissey şi Iron Maiden şi şi-a folosit contactele pentru a deveni un jucător puternic în industria muzicală, obţinând drepturile asupra cataloagelor de cântece printr-o serie de tranzacţii.

 

Cu toate acestea, fondul a avut probleme pe măsură ce ratele dobânzilor au crescut, ceea ce a făcut ca perspectiva veniturilor viitoare din redevenţele de streaming să fie mai puţin atractivă pentru investitori şi a forţat modificarea modului în care calculează valoarea veniturilor viitoare.

Fondul a fost listat la Bursa de Valori din Londra la jumătatea anului 2018, cu un preţ al acţiunii de 1 liră sterlină. Acesta a crescut peste 1,25 lire sterline în 2021, înainte de a se prăbuşi sub pragul de 1 liră sterlină în septembrie 2022. De atunci, a scăzut sub 70p.

În octombrie, compania a anulat plata dividendelor către acţionari, spunând că modificările aduse redevenţelor din SUA i-au redus veniturile. Aceasta a spus că plata unui dividend ar forţa-o să îşi încalce clauzele, acordurile cu creditorii.

Fondul a declarat că va folosi veniturile obţinute din vânzare pentru a rambursa o parte din facilitatea de credit reînnoibilă, "oferind companiei o marjă de manevră mai mare în cadrul viitoarelor raportări privind respectarea clauzelor".

Fondul se confruntă şi cu alte probleme. Auditorul său, PwC, a declarat luna trecută că nu va candida din nou pentru acest post şi caută un nou preşedinte, după ce acţionarii au votat simbolic împotriva lui Andrew Sutch, preşedintele său demisionar. Hipgnosis va prezenta săptămâna viitoare rezultatele pentru perioada de şase luni până la 30 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.