Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hochei: Cehia a câștigat uvertura Cupei Mondiale Universitare, după o revenire spectaculoasă

hochei

Ediția a doua a Cupei Mondiale Universitare la hochei pe gheață a început vineri de dimineață, 14 aprilie, la patinoarul din Cârța, unde selecționatele studențești ale Cehiei și Poloniei au oferit un superb spectacol hocheistic.

În fața a 200 de spectatori, spectacolul de la matineu a fost total, cele două echipe dovedind din plin că vin din țări cu o foarte bogată tradiție hocheistică.

Surprinzător poate, Polonia a condus în acest meci de trei ori, cu 1-0, 2-1 și 3-2, fiind egalată de fiecare dată. Polonezii au deschis scorul la finele primei perioade, după un gol superb marcat de Yerassov, care a ocolit poarta prin spatele liniei roșii și a plasat pucul în diagonală, prin fața portarului. În partea de mijloc a meciului, linia specială a cehilor a fructificat o superioritate prin Cizek, care a tras necruțător de la semidistanță, de deasupra cercului din dreapta. Repriza s-a încheiat cu egalitate pe tabelă, după ce ambele echipe au mai punctat câte o dată, prin Slusarczyk, asistat de același Yerassov, respectiv egalarea cehilor a venit după intercalarea în atac a fundașului Stejskal, cu pase de la Novak și Zich.

Cei mai buni atacanți polonezi au combinat pentru golul de 3-2, pasa lui Slusarczyk punându-l în poziție de șut imparabil pe același Yerassov, cu 7 minute înainte de final. Cehia a gestionat însă finalul foarte bine, grație unui patinaj superior și combinării eficiente a perechilor de fundași, cu tripletele de atac. Golul de 3-3 l-a reușit tot Cizek, la câteva secunde după încheierea unei perioade de superioritate. Deși statistic golul s-a consemnat în egalitate numerică, Cizek a jucat inteligent această fază, profitând de faptul că polonezii nu au avut timp să introducă picioare proaspete pe gheață, deși echipa se completase.

Golul decisiv l-a avut autor pe același Cizek, fără pasator, acesta recuperând un puc în treimea neutră, după care a efectuat o cursă individuală până la poartă.

Cehia a deschis cu victorie grupa B a competiției, trecând de Polonia cu 4-3 (0-1, 2-1, 2-1). Raportul șuturilor în acest meci, 44-27 în favoarea cehilor, este elocvent pentru ceea ce s-a petrecut pe gheață. Cizek s-a remarcat prin hattrick-ul reușit, iar de la polonezi a reținut atenția portarul Plonka, dar și atacantul Yerassov, trei puncte în acest meci din două goluri și o pasă.

Jocul compact și robust al cehilor îi recomandă pe aceștia pentru calificarea în semifinalele Cupei Mondiale Universitare, competiție organizată sub auspiciile Asociației Europene a Hocheiului Universitar și a Asociației Nord-Americane a Hocheiului Universitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.