Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hochei: Guvernul canadian a restabilit finanţarea Federaţiei după un scandal sexual

reiadat.com
hochei

Guvernul federal a restabilit, duminică, finanţarea publică a Federaţiei canadiene de hochei pe gheaţă după 10 luni de suspendare, după ce forul de specialitate a fost acuzat că a ascuns un viol colectiv comis de opt jucători în 2018, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Deşi finanţarea federală nu este decât o fracţiune din veniturile Hockey Canada, eu vreau să reiterez că nu este un cec în alb", a scris ministrul federal al Sporturilor, Pascale St-Onge, într-o scrisoare destinată noului preşedinte al consiliului de administraţie al Hockey Canada.

În scrisoarea sa, ministrul federal al Sporturilor a precizat că mai multe condiţii vor fi impuse pentru ca finanţarea federală să fie menţinută pentru sezonul 2023-2024, îndemnând la "schimbări durabile şi reforme structurale".

În mai 2022, Canada a aflat cu stupoare că opt jucători ai echipei naţionale de juniori 2018 au fost acuzaţi de agresiune sexuală în grup asupra unei tinere, iar Federaţia ar fi muşamalizat cazul, încheind un acord confidenţial de mai multe milioane de dolari cu victima.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.