Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hochei pe gheaţă: Echipa masculină a Chinei va participa la JO de iarnă 2022

https://seasonsport.ro/
hochei

Federaţia Internaţională de Hochei pe Gheaţă (IIHF) a confirmat marţi că prima reprezentativă masculină a Chinei, al cărui nivel calitativ a fost considerat insuficient de unii observatori, va participa la turneul masculin al Jocurilor Olimpice de la Beijing 2022, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Consiliul IIHF a discutat despre statutul echipei masculine a Chinei înainte de Jocurile Olimpice de la Beijing 2022 şi a confirmat că aceasta poate participa la turneu, fiind şi ţară gazdă.

Preşedintele Federaţiei Internaţionale, francezul Luc Tardif, a indicat că IIHF ''a confirmat marţi după-amiază participarea echipei masculine chineze la Jocurile Olimpice de la Beijing''.

În calitate de ţară gazdă, China are garantat un loc la toate evenimentele din cadrul JO 2022, însă IIHF a comunicat în luna septembrie că echipa masculină chineză ar putea fi împiedicată să joace din cauza "nivelului sportiv insuficient".

Temerea că China nu va putea alinia o echipă competitivă i-a obligat pe responsabilii IIHF şi pe cei ai Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) să caute o modalitate de a evita situaţia jenantă de exclude din competiţie naţiunea gazdă sau riscul ca aceasta să sufere o serie de înfrângeri umilitoare.

În condiţiile în care chinezii par hotărâţi să ia parte la turneul olimpic masculin, consiliul IIHF a confirmat, la începutul acestei luni, că nu ar căuta să blocheze participarea gazdelor la competiţie.

Tardif a făcut un pas înapoi în noiembrie afirmând că participarea Chinei ar depinde de regulile de eligibilitate a jucătorilor şi de evoluţiile Kunlun Red Star, o formaţie chineză care joacă în Liga Continentală de hochei din Rusia (KHL).

O echipă compusă din cinci observatori IIHF s-a aflat la Moscova pentru a urmări jocul lui Kunlun şi a raportat apoi executivului Federaţiei internaţionale de hochei, care a luat decizia bazată pe performanţe, dar şi în funcţie de jucătorii care vor fi eligibili să reprezinte China, printre aceştia aflându-se şi chinezo-canadianul Brandon Yip, hocheist care a evoluat în cursul carierei sale în Liga nord-americană (NHL).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.