Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Holera face ravagii în Haiti - OMS va solicita vaccinuri orale contra bolii

aljazeera.com
holera

Un purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a spus marţi că în Haiti sunt instalate corturi pentru tratarea holerei şi că va solicita de asemenea furnizarea de vaccinuri orale contra bolii care a revenit în mod neaşteptat pe teritoriul acestei ţări paralizată de confruntările dintre grupări armate, informează Reuters.

Boala a ucis circa 10.000 de persoane în timpul unei epidemii izbucnite în 2010, epidemie declanşată de forţa ONU de menţinere a păcii staţionată în Haiti. În 2016, ONU şi-a prezentat scuze pentru rolul său în epidemie fără să-şi asume responsabilitatea. Ultimul caz a fost raportat în urmă cu trei ani, potrivit Agerpres.

Haiti a înregistrat până în prezent cel puţin şapte decese, iar OMS a avertizat că e posibil ca o parte din primele cazuri să nu fi fost detectate şi că se aşteaptă înregistrarea altor cazuri.

''Este foarte important acum să asigurăm asistenţă la faţa locului cât de curând posibil'', a declarat Christian Lindmeier la o conferinţă de presă din Geneva, descriind un ''cocktail dificil'' de circumstanţe în ceea ce priveşte transmiterea bolii după înregistrarea unor cazuri în zonele controlate de grupările înarmate, unde accesul la teste şi tratamente este extrem de îngreunat.

''Din cauza situaţiei umanitare şi sanitare, precum şi a zonelor controlate de grupări unde aproape că nu există acces la controale, testări sau la asistenţă medicală, ne aşteptăm din nefericire ca numărul cazurilor să crească'', a spus el.

Unele spitale au început deja să se închidă din cauza crizei de combustibil şi a lipsei accesului personalului, a adăugat Lindmeier.

OMS şi partenerii săi instalează centre pentru tratamentul holerei în corturi, pe care le aprovizionează cu medicamente şi echipament, a spus el.

Este în pregătire o solicitarea pentru furnizarea de vaccinuri cu administrare orală pe teritoriul ţării. OMS menţine un stoc de urgenţă de vaccinuri contra holerei.

Cazurile de holeră, care se manifestă printr-o diaree incontrolabilă, sunt în creştere la nivel global şi nu vor exista suficiente vaccinuri pentru a acoperi numărul în creştere al cazurilor, a precizat săptămâna trecută un oficial OMS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.