Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

François Hollande - principalul "beneficiar" al atacurilor din Paris

hollande

François Hollande, pâna recent cel mai nepopular dintre presedintii francezi, a înregistrat o crestere istorica a popularitatii de 21%, ajungând la o cota de 40%, potrivit unui sondaj de opinie realizat dupa atentatele de la Paris si publicat luni, relateaza AFP.

Institutul de sondaje Ifop nu a mai înregistrat pâna acum o crestere atât de puternica, a precizat Frédéric Dabi, care conduce departamentul de opinie.
Conform aceluiasi sondaj publicat luni, premierul francez Manuel Valls a câstigat la rândul sau 17 procente, cota sa de popularitate fiind în prezent de 61%, un scor superior celui înregistrat la venirea sa la Matignon, sediul guvernului, în aprilie 2014.
Sondajul, realizat pentru saptamânalul Paris-Match si media Sud Radi, a fost efectuat în perioada 16-17 ianuarie, dupa atacurile jihadiste ce s-au soldat cu 17 morti la Paris si manifestatiile ample ce au avut loc în Franta la 11 ianuarie împotriva acestor acte si care au reunit aproape patru milioane de persoane.
Hollande si Valls sunt deci clar creditati cu gestionarea acestei crize, a afirmat Frédéric Dabi. 'Este un fenomen rar în istoria sondajelor de opinie', a adaugat expertul, amintind ca singurul caz similar este cel al fostului presedinte François Mitterrand, care a obtinut o crestere cu 19 procente a popularitatii sale în timpul razboiul din Golf, între ianuarie si martie 1991.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.