Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hollande, primul presedinte francez care nu va vorbi in Congresul SUA

hollande

Surse oficiale franceze au explicat că 'discursul în Congres nu este neapărat parte a unei vizite de stat'.

'A fost luată în considerare opţiunea. În acord cu autorităţile americane, care au făcut alte propuneri, aceasta nu a fost reţinută, din motive de incompatibilitate cu agenda', potrivit aceloraşi surse.

Vizita lui François Hollande la Washington va fi a şasea vizită de stat a unui preşedinte francez în SUA din 1958, după cele efectuate de Charles de Gaulle (1960), Georges Pompidou (1970), Valéry Giscard d'Estaing (1976), François Mitterrand (1984) şi Jacques Chirac (1996).

Toţi cei de dinaintea sa au pronunţat câte un discurs în faţa celor două camere reunite ale Congresului într-un hemiciclu al Camerei Reprezentanţilor, într-unul din cele mai solemne momente ale fiecărei vizite, când parlamentari şi alţi demnitari îl aplaudau pe liderul străin.

Biroul preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, nu a răspuns la solicitarea AFP cu privire la această chestiune.

În 2007, Nicolas Sarkozy a mers la Washington pentru o vizită de lucru, situată pe o treaptă protocolară inferioară celei de stat. Dar el a ţinut să marcheze simbolic ameliorarea legăturilor între Franţa şi SUA, tensionate din cauza războiului din Irak, deplasându-se în Congres pentru un discurs în care le-a transmis aleşilor americani: 'Franţa este un prieten al Statelor Unite ale Americii'.

După Nicolas Sarkozy în 2007, liderii sud-coreeni Park Geun-Hye şi Lee Myung-bak, israelianul Benjamin Netanyahu, australiana Julia Gillard, mexicanul Felipe Calderon, germana Angela Merkel, britanicul Gordon Brown şi irlandezul Bertie Ahern au rostit discursuri în Congres, indică site-ul cu istoria Camerei Reprezentanţilor, potrivit AFP.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.