Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hollande şi Merkel consideră inacceptabile afirmaţiile lui Erdogan privind nazismul

merkel hollande

Preşedintele francez Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel consideră 'inacceptabile' declaraţiile preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan care a denunţat 'nazismul' în Germania şi în Olanda, a anunţat preşedinţia franceză într-un comunicat, relatează AFP. 'Preşedintele Republicii Franceze şi cancelarul german consideră inacceptabile comparaţiile cu nazismul sau declaraţiile agresive împotriva Germaniei sau a altor state membre (ale UE)', se menţionează în comunicatul publicat după o conversaţie telefonică între cei doi lideri.

Francois Hollande a insistat pe 'solidaritatea Franţei cu Germania şi cu alte state membre ale Uniunii care sunt ţinta unor astfel de atacuri'. Totodată, preşedintele francez şi cancelarul german 'au discutat posibila participare a unor politicieni turci la evenimente în Franţa sau în Germania în cadrul referendumului turc' din aprilie. Ei au convenit că 'aceste participări pot fi organizate doar dacă sunt îndeplinite condiţiile necesare în strictă conformitate cu legislaţia germană sau franceză, în mod transparent şi în termeni legali', a precizat preşedinţia franceză.

Ankara reproşează Olandei că a refuzat participarea unor miniştri turci la mitinguri de susţinere a lui Erdogan, în plină campanie pentru referendumul din Turcia care prevede sporirea puterilor prezidenţiale. Germania a provocat la începutul lunii martie nemulţumirea preşedintelui turc, după ce autorităţile din mai multe oraşe germane le-au interzis unor miniştri turci să promoveze 'DA'-ul la referendumul din 16 aprilie din Turcia, conform Agerpres. Şeful statului turc a replicat acuzând în mai multe rânduri Berlinul că utilizează metode 'naziste'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.