Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hollande și Renzi încearcă să calmeze tensiunile franco-italiene

hollande

Presedintele francez, Francois Hollande, si seful guvernului italian, Matteo Renzi, au încercat duminica la Milano (nordul Italiei) sa calmeze tensiunile dintre cele doua tari în legatura cu situatia imigrantilor din orasul de frontiera Vintimille, relateaza AFP.

''Nu cred c-au existat tensiuni între noi'', chiar daca ''uneori câtiva ministri pot face unele declaratii'', a afirmat Renzi în cadrul unei conferinte de presa comune cu Hollande.

Ministrii de interne din Franta si Italia, Bernard Cazeneuve si Angelino Alfano, au avut recent declaratii taioase pe tema incidentelor din orasul de frontiera, unde fortele de ordine franceze îi împiedica pe imigranti sa treaca frontiera franco-italiana.

''Problema nu exista doar la Vintimille. Acesta nu este un fenomen punctual care vizeaza doar acest oras'', a declarat Renzi.

La Vintimille ''am vazut ca regulile sunt aplicate de-o parte si de cealalta (...) N-au fost închise frontierele. Se fac controale (...), regulile sunt respectate, aplicam regulile'', a declarat la rândul sau Hollande.

Italia nu poate duce singura ''povara pentru ceilalti'', a afirmat Hollande, precizând ca Franta este dispusa sa ajute la înregistrarea imigrantilor, în cadrul unei actiuni europene. ''Nu Italia este cea care trebuie sa asigure singura aceasta operatiune'', a subliniat presedintele francez.

Renzi le-a cerut partidelor politice italiene sa dea dovada de unitate pe aceasta tema, în timp ce opozitia este foarte critica în legatura cu gestionarea de catre guvernul sau a problemei imigrantilor, care sosesc cu miile pe tarmurile Italiei.

''Nu trebuie sa polemizam, nici sa fim divizati'', a declarat Renzi, indicând ca-i va convoca pentru luni dimineata ''pe presedintii de regiuni''.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.