Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hollywoodul extinde protocoalele anti-COVID-19 până la sfârşitul lunii ianuarie 2023

Hollywood

Marile studiouri şi sindicatele de la Hollywood au căzut de acord pentru a extinde protocoalele anti-COVID-19 până la sfârşitul lunii ianuarie 2023, însă unele dintre cele mai dure restricţii epidemiologice vor fi relaxate în zonele cu un număr mic de infectări, informează revista Variety.

"Acest acord menţine abordarea pluristratificată care a ajutat industria noastră să lucreze în condiţii de siguranţă la scurt timp după declanşarea pandemiei", au anunţat miercuri seară SAG-AFTRA, DGA, IATSE şi alte sindicate de la Hollywood într-un comunicat comun. "Extinderea păstrează protocoalele principale, dar permite şi modificări minore care reflectă îmbunătăţirea condiţiilor epidemiologice în cele mai multe zone. În plus, acordul asigură încă o dată o perioadă de concediu medical de şase zile suplimentare, care reflectă perioada mai scurtă a acestei extinderi", precizează acelaşi comunicat.

Extinderea protocoalelor sanitare oferă angajatorilor opţiunea de a relaxa unele dintre cele mai dure restricţii în zonele în care ratele de incidenţă COVID-19 sunt mici. "Protocoalele stricte" vor fi activate însă pentru producţiile din "orice zonă sau comitat metropolitan în care sunt înregistrate peste 14 spitalizări cu COVID-19 la o populaţie de 100.000 de locuitori", potrivit Agerpres.

Mai mult decât atât, dacă situaţia sanitară se agravează, acordul le va permite angajatorilor să intensifice din nou restricţiile antiepidemice.

"În toate situaţiile, întregul set de protocoale mai stricte va fi reintrodus dacă se va produce un nou val COVID-19 în această iarnă", au anunţat sindicatele de la Hollywood.

Protocoalele anti-COVID-19 adoptate de producătorii de la Hollywood au fost implementate pentru prima dată în vara şi toamna anului 2020. Industria hollywoodiană a fost grav afectată de lockdownurile impuse în timpul pandemiei, care au oprit brusc sute de filme şi seriale TV aflate în etapa filmărilor sau în etapa de pre-producţie.

În general, aceste regulamente complexe, care stipulează o serie de cerinţe de siguranţă sanitară, distanţare socială, echipament de protecţie personală, un regim de testare şi, în cele din urmă, obligativitatea de vaccinare împotriva COVID-19, i-au permis industriei de la Hollywood să îşi reia activitatea, mai susţine Variety.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.