Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Honduras decide să îşi întrerupă relaţiile diplomatice cu Taiwan

dw.com
honduras

Ministrul de Externe al Hondurasului, Enrique Reina, „la instrucţiunile preşedintelui Republicii, Xiomara Castro, a comunicat Taiwanului decizia de a rupe relaţiile diplomatice” dintre cele două teritorii, a transmis Ministerul de Externe într-un comunicat, informează AFP, citat de Agerpres.

Astfel, doar 13 naţiuni recunosc oficial Taiwanul. Acest anunţ vine la două zile după o vizită la Beijing a lui Reina, pentru a discuta despre stabilirea legăturilor diplomatice bilaterale.

În numele principiului său „O singură China”, Beijingul nu permite ţărilor străine să menţină relaţii diplomatice cu Taipei. Cu toate acestea, insula a creat parteneriate internaţionale prin alte canale.

Pe contul său de Twitter, pe 14 martie, Xiomara Castro a anunţat că i-a cerut lui Enrique Reina să stabilească relaţii „oficiale” cu China.

"Existenţa unei singure Chine în lume"

„Guvernul Republicii Honduras recunoaşte existenţa unei singure Chine în lume şi că guvernul Republicii Populare Chineze este singurul guvern legitim care reprezintă toată China”, a anunţat ministerul de externe din Honduras.

„Taiwanul este o parte inalienabilă a teritoriului chinez”, a continuat ministerul, adăugând că s-a angajat de sâmbătă să nu mai aibă nicio relaţie oficială sau contact cu Taiwan.

Taiwan încă mai are legături cu Belize, Paraguay şi Guatemala din America Latină şi Vatican. Majoritatea partenerilor săi rămaşi sunt naţiuni insulare din Caraibe şi Pacificul de Sud, împreună cu Eswatini din sudul Africii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.