Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hong Kong: Asediul universităţii se apropie de sfârşit

YouTube
hong kong

Mai puţin de o sută de protestatari antiguvernamentali au rămas la Universitatea Politehnică din Hong Kong joi dimineaţă după mai multe zile de confruntări cu poliţia, potrivit presei locale, informează DPA, potrivit Agerpres.

Grupul este tot ce a mai rămas după ocuparea timp de zece zile a campusului, când mii de protestatari au blocat intrările şi au fortificat clădirea folosind cocteiluri Molotov, catapulte şi bariere defensive împotriva poliţiei.

Guvernul din Hong Kong a anunţat că peste 800 de oameni au plecat din campus până marţi seară.

Potrivit canalului public RTHK, mulţi dintre protestatari au fost arestaţi la plecare, în urma unor confruntări violente cu poliţia începând de duminică, soldate cu răniţi de ambele părţi.

Ocupaţia a început după moartea studentului Alex Chow, care a decedat căzând de la etajul unei parcări în timpul unei manifestaţii antiguvernamentale la începutul lunii noiembrie.

Moartea sa a provocat un val de furie, ocuparea mai multor campusuri universitare, determinând mai multe universităţi să anuleze semestrul. Universitatea Politehnică a fost ultimul campus aflat sub ocupaţia protestatarilor.

Demonstraţiile au început în Hong Kong în urmă cu peste cinci luni în legătură cu un proiect de lege ce ar fi permis rezidenţilor să fie judecaţi în China continentală. În timp ce proiectul de lege a fost revocat, în oraş continuă manifestaţiile săptămânale împotriva guvernului şi a violenţei poliţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.