Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hong Kong: manifest de susținere pentru un grup de activiști pro-democrație, care riscă închisoare pe viață

Agerpres
Hong Kong violente

Un mic grup de manifestanţi s-a adunat în faţa tribunalului din Hong Kong, unde a început luni procesul-fluviu a 47 de personalităţi pro-democraţie, au constatat jurnalişti ai agenţiei France Presse aflaţi la faţa locului, scrie Agerpres.

"Represiunea este cinică", se putea citi pe un banner desfăşurat de doi manifestanţi, care au scandat: "Eliberaţi imediat toţi deţinuţii politici".

Un alt manifestant a fost văzut ridicând pumnul în semn de solidaritate cu acuzaţii. Un număr mare de poliţişti au fost desfăşuraţi în apropiere. Este cel mai important proces până în prezent în baza legii privind securitatea naţională, impusă de Beijing în 2020 şi destinată să înăbuşe orice disidenţă, după modelul legislaţiei din China continentală.

Ce riscă dacă vor fi găsiți vinovați

Printre cei 47 de acuzaţi se numără activişti pro-democraţie eminenţi, precum avocatul Benny Tai şi foşti deputaţi. Toţi riscă pedepse până la închisoare pe viaţă dacă sunt condamnaţi pentru "conspiraţie pentru a comite un act de subversiune". Procesul este de aşteptat să dureze câteva luni.

Partizanii lor, ca şi adversarii lor, au stat la coadă în faţa tribunalului, unii peste noapte, în speranţa că vor putea asista la deschiderea procesului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.