Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hong Kong: Protestatarii au atacat sediul agenției naționale de știri a Chinei

Twitter
Hong Kong

Protestele antiguvernamentale din Hong Kong s-au intensificat, participanții civili intrând în coliziune cu forțele de ordine după ce au atacat sediile mai multor instituții aparținând Chinei, dintre care și agenția chineză de știri Xinhua, relatează site-ul agenției The Associated Press, potrivit Mediafax.

Mișcarea de protest din Hong Kong a atins cote alarmante sâmbătă după ce participanții civili au atacat agenția națională de știri a Chinei, Xinhua, forțele de ordine răspunzând prin lansarea de bombe cu benzină și gaze lacrimogene pentru a estompa manifestația antiguvernamentală.

Străzile din Hong Kong sunt acoperite de gaze lacrimogene, obligându-i pe protestatari să se retragă, într-un demers de anihilare a manifestanților ce au început să solicite autonomia totală față de Beijing, după ce acesta a anunțat că își va consolida controlul asupra teritoriului chinez.

Citește și: Cel puțin trei persoane au murit în urma unei explozii puternice a unui vas petrolier

Clădirile băncilor și companiilor chineze au făcut în mod frecvent obiectul atacurilor lansate de protestatari, ca o formă de revoltă împotriva autorităților chineze.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu cinci luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.