Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hong Kong: Un deputat pro-democraţie, atacat la aeroport

epa.es
singapore hong kong

Deputatul hong-konghez Nathan Law, unul dintre principalii artizani ai manifestaţiilor prodemocraţie din 2014, a fost atacat duminică seară pe aeroportul din Hong Kong de susţinători ai Beijingului, la revenirea de la o conferinţă politică desfăşurată în Taiwan, relatează AFP şi DPA preluat de agerpres

Mai mulţi manifestanţi îl aşteptau în sala de sosiri pe Nathan Law, cel mai tânăr membru al Consiliului Legislativ (Legco, 'parlamentul' din Hong Kong), potrivit imaginilor difuzate de televiziunea locală. 

Deputatul, în vârstă de 23 de ani, a fost insultat de manifestanţii respectivi, care i-au aruncat un lichid în faţă. Unii dintre ei au încercat să-l lovească, în timp ce forţele de ordine făceau eforturi pentru a-l proteja. 

Două persoane au fost rănite, conform media locale, însă informaţia nu a fost confirmată de poliţie. Demosisto, partidul lui Nathan Law, a afirmat că liderul său a fost rănit, fără a oferi alte detalii. 

Law se întorcea după două zile petrecute în Taiwan unde participase, alături de o altă figură centrală a manifestaţiilor din 2014, Joshua Wong, la o reuniune politică care a vizat apropierea mişcărilor democratice din Hong Kong şi Taiwan. 

Potrivit lui Wong, Nathan Law intenţiona să raporteze incidentul la poliţie. 

Problema independenţei este una delicată în China, care consideră Taiwanul şi Hong Kong-ul părţi inalienabile ale teritoriului său. 

Beijingul şi-a proclamat suveranitatea asupra Taiwanului după încheierea războiului civil în 1949. 

După ce a fost concesiune britanică, Hong Kong-ul a revenit sub autoritatea Beijingului în 1997, ca regiune semiautonomă cu sistem administrativ, juridic şi economic diferit de cel al părţii continentale a Chinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.