Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Horațiu Moldovan recunoaște: Câte persoane de la Terapie Intensivă, cu coronavirus, sunt, de fapt, INTUBATE

xn--presacurat-qgb.ro
Horațiu Moldovan

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, spune că populaţia trebuie să aibă încredere în măsurile pe care le propun autorităţile pentru combaterea coronavirusului, potrivit romania-actualitati.ro.

El susţine că pacienţii care se află la terapie intensivă sunt într-un număr moderat şi că nu există intenţia de a fi luate măsuri excesive. El a precizat, în premieră, câte persoane de la terapie intensivă sunt intubate.

Citește și: Vârsta de pensionare are parte de modificări! Cine sunt cei care vor beneficia de noile reguli .

"Aplicarea relaxării şi a necontrolului eficient al acestor măsuri de relaxare a condus, în mod inevitabil, la apariţia acestui număr mult mai mare de cazuri. Din fericire încă, spitalele noastre sunt în condiţia să facă faţă acestei provocări. Pacienţii gravi care ocupă spaţiul de Terapie Intensivă sunt încă într-un număr moderat. Avem în jur de 250 de pacienţi la Terapie Intensivă în fiecare zi, între care aproximativ 25% sunt ventilaţi mecanic. Populaţia trebuie să aibă încredere în măsurile pe care autorităţile le propun. Este important, de asemenea, ca cei care promovează imagini, care promovează mesaje, fie că este vorba de colegi medici, fie că este vorba de alţi specialişti, politicieni, să nu combată din punct de vedere al comunicării măsurile pe care noi le propunem, pentru că bagatelizarea lor, sublinierea derizoriului nu este corectă şi nu face decât să lucreze împotriva interesului de sănătate publică al acestei ţări", a spus Horațiu Moldovan.

Citește și: Raed Arafat reacționează după ce a fost amenințat cu moartea: Pe mine nu mă afectează deloc. M-am obișnuit

Încă 637 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost depistate în România, în ultimele 24 de ore, iar numărul total a ajuns astfel la 33.585 de îmbolnăviri. La Terapie Intensivă sunt internaţi în prezent 234 de pacienţi infectaţi şi încă 30 de decese provocate de coronavirus au fost anunţate de autorităţi. Numărul celor testaţi pozitiv şi care au solicitat externarea a ajuns la 658.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.