Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Horea Uioreanu, fost lider PNL, a fost condamnat: Pentru ce l-au găsit vinovat

breaking news

Un fost greu din PNL a fost condamnat. Fostul preşedinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, a fost condamnat, joi, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Curtea de Apel Cluj l-a condamnat, joi, pe Horea Uioreanu, la doi ani de închisoare cu suspendare, decizia nefiind definitivă, transmite mediafax. Reprezentanţii Curţii de Apel Cluj au declarat, joi, corespondentului Mediafax, că Horea Uioreanu este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 70 de zile la Primăria Cluj Napoca sau unitate filantropică ori spitalicească de interes local.

Citeşte şi: Noi dezvăluiri despre Patriarhul Daniel: Combinaţii de sute de milioane / DOCUMENT

“Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe Horea Uioreanu la doi ani închisoare pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei stabilind un termen de supraveghere de 2 ani. Obligă inculpatul să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 70 de zile la Primăria Cluj Napoca sau unitate filantropică ori spitalicească de interes local”, au spus sursele citate.

Citește și: La Turceni se întâmplă toate: Trei elevi s-au filmat în timp ce făceau orgii sexuale

În decizia Curţii de Apel Cluj se arată că, pe durata termenului de încercare, Uioreanu va respecta mai multe măsuri de supraveghere, fiind nevoit să se prezinte la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei sau orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă pe durata termenului de supraveghere. “Instanţa îl obligă pe inculpatul Horea Uioreanu să plătească 25.000 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ)”, au spus reprezentanţii Curţii de Apel Cluj.

Citește și: Cum ar arăta Pământul dacă toată gheața s-ar topi / VIDEO

Uioreanu a fost trimis în judecată în octombrie 2014, în judecată după ce DNA a început urmărirea penală împotriva sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.