Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HORECA este la pământ, dar polițiștii împart amenzi cu dărnicie: au dat un MUNTE de sancțiuni

Sectorul HORECA este în pragul falimentului, dar controalele se țin lanț și amenzile nu întârzie să apară.

”Rezultate ale acțiunilor angajaților MAI pentru verificarea măsurilor luate de autorități în contextul pandemiei COVID-19.

Citește și: Medicul Virgil Musta: Vaccinul anti-Covid are o singură contraindicație categorică

Peste 16.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, alături de reprezentanți ai altor instituții au continuat ieri, 24 ianuarie, misiunile pe linia respectării măsurilor de protecție sanitară, acțiuni care au presupus verificarea a aproape 4.400 de operatori economici și peste 78.000 de persoane

Astfel, angajații Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, împreună cu autoritățile locale, au verificat, 4.442 de operatori economici, 172 de operatori de transport persoane, aproximativ 9.300 de locații obiective de interes (inclusiv 3.609 de restaurante, terase sau fastfood-uri), precum și 78.875 de persoane.

Ca urmare a acestor verificări au fost aplicate 6.348 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.474.240 lei.

Principalele abateri constatate au fost nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea distanțării fizice, situații în care au fost aplicate 5.333 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.029.640 de lei.

Totodată, au fost aplicate 1.008 sancțiuni, în valoare de 441.100 de lei pentru nerespectarea de către agenții economici, instituții publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, transportul de persoane, organizarea programului de lucru ori nerespectarea restricțiilor privind deplasarea/libera circulație a persoanelor.

De asemenea, au fost întocmite 2 dosare penale, în care sunt cercetate 7 persoane, pentru zădărnicirea combaterii bolilor (conform art. 352 din Codul Penal).

La acțiunile de control au participat efective MAI care au beneficiat de sprijinul polițiștilor locali și al angajaților de la ANSVSA, ANPC, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

În ceea ce privește linia telefonică TEL VERDE au fost primite opt apeluri telefonice dintre care unul s-a confirmat, care au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a trei județe.

Măsuri de acest fel, având ca scop protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Reamintim, totodată, că respectarea măsurilor luate de autorități pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19 precum și o conduită socială responsabilă sunt condiții esențiale pentru limitarea răspândirii acestui virus.

Dintre recomandările autorităților în acest sens amintim: evitarea zonelor aglomerate, a contactului direct cu alte persoane, evitarea atingerii suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, evitarea călătoriilor cu mijloace de transport în comun aglomerate, păstrarea distanței de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane.

Mulțumim operatorilor economici din industria HORECA și angajaților acestora care respectă normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu Sars-CoV-2, dar și tuturor cetățenilor responsabili care au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară.”, arată un comunicat al MAI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.