Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Horia Constantinescu, șeful ANPC, aruncă bomba: 'Sunt candidatul PSD la Primăria Constanța'

Inquam Photos / Octav Ganea
horia constantinescu anpc

Horia Constantinescu, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, a confirmat, în direct la Realitatea PLUS, că va candida pentru funcția de primar.

 

„Veți fi candidatul PSD-ului la Primăria Constanța“, l-a întrebat moderatorul Laurențiu Botin.

„La acest moment, decizia Consiliul Național Politic a PSD, DA, ESTE ACEASTA“, a răspuns Horia Constantinescu.

Decizia PSD vine după ce, cu mai puțin de două săptămâni în urmă, Organizaţia Judeţeană a PNL Constanţa a anunţat  că primarul în funcție, Vergil Chiţac, este susţinut pentru o nouă candidatură la Primăria Constanţa.

„Filiala PNL Constanţa şi-a desemnat candidaţii pentru cele mai importante funcţii politice din judeţ: Florin Mitroi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean şi Vergil Chiţac pentru Primăria Municipiului Constanţa. Susţinerea PNL pentru cei doi candidaţi, Mitroi şi Chiţac, vine ca semnal de forţă pe care întreaga echipă liberală îl transmite în Constanţa. Intrăm în cursă să câştigăm! Alegerile din 2024 sunt poate cele mai relevante din ultimii 20 de ani. Avem runde succesive de alegeri, pe toate planurile, într-o perioadă de crize suprapuse care nu dau semne de oprire. Avem o ameninţare populistă care se manifestă, în diverse doze, în mai multe partide”, a anunţat PNL Constanţa.

Constantinescu l-a abandonat pe Făgădău și i-a luat locul

 

În urmă cu doar o lună, PSD Constanța nu știa pe mâna cui să meargă, astfel încât să evite eșecul din 2020 și să câștige, detașat, la Constanța. Ion Dumitrache, liderul organizației municipale, a venit cu varianta Costin Răsăuțeanu, însă puțini din partid o susțin și-l văd pe fostul viceprimar capabil să câștige această cursă.

Așa că Horia Constantinescu a venit cu o contraofertă: Decebal Făgădău, la Primăria Constanța și Horia Constantinescu, la Consiliul Județean.

Cel din urmă s-a întâlnit cu fostul primar la o cafea, unde au discutat proiecte politice pentru perioada următoare. Și-au recunoscut greșelile și au ajuns la concluzia că experiența amândurora în administrația publică locală este atuul lor forte.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.