Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Horia Georgescu face lumină în scandalul Tudorel Toader-Augustin Lazăr! Dezvăluiri-bombă despre dosarul de conflict de interese al lui Iohannis

National Integrity Agency President Horia Georgescu speaks during an interview inside his office in Bucharest

Fostul director al Agenției Naționale de Integritate (ANI) a intervenit în exclusivitate pentru B1TV în emisiunea Sorinei Matei și a oferit mai multe detalii importante în scandalul pornit după ce Tudorel Toader a afirmat că Augustin Lazăr a clasat un dosar al lui Klaus Iohannis și din această cauză a fost numit procuror general în 2016.

Acesta a explicat traseul prin parchete a dosarului penal pornit împotriva lui Klaus Iohannis după o sesizare penală făcută de ANI:

"Este o sesizare pe care ANI a făcut-o către Parchetul General care a fost urmare a unui dosar întocmit de inspectorii ANI după ce Ministerul Comunicațiilor a formulat o sesizare către ANI privind un posibil conflict de interese. Dosarul respectiv a ajuns la Parchetul General după care a fost declinat la Parchetul Curții de Apel Alba Iulia. (...)  Nu știu dacă era condus de domnul Lazăr sau nu, posibil să fi fost posibil să nu.

Din această cauză ulterior dosarul a fost înapoiat la Parchetul General, cred că după o lună sau două, iar Parchetul General a făcut anchetă și a soluționat dosarul neînceperea urmării penale. Parchetul Curții de Apel Alba Iulia nu a făcut niciun fel de verificări prin sesizarea noastră, soluția s-a dat de către Parchetul General privindu-l pe domnul președinte Klaus Iohannis", a afirmat Horia Georgescu pentru B1TV.

Studiul care prevestește dezastrul: Sistemul public de pensii va suferi un ȘOC în 2027-2031! Avertisment pentru decreței

Fostul director al ANI a dat asigurări că în acest dosar penal, decizia nu a fost dată de către Augustin Lazăr sau Parchetul Curții de Apel Alba Iulia pe care acesta îl conducea în momentul respectiv, ci de către Parchetul General prin procurorul Cristian Lazăr. Între Augustin Lazăr și procurorul Cristian Lazăr nu există nicio legătură, doar o coincidență de nume de familie.

"Parchetul Curții de Apel Alba Iulia în dosarele ANI nu a dat nicio soluție din această perspectivă. Soluția a fost dată de Parchetul General prin procurorul Cristi Lazăr. Din punctul de vedere al acestui dosar vă pot spune cu certitudine că decizia de clasare a dat-o Parchetul General", a afirmat Horia Georgescu.

Aceste precizări vin după ce Tudorel Toader a menționat în raportul prin care a cerut revocarea lui Augustin Lazăr în fruntea Parchetului General că acesta a dat o soluție de clasare înainte de a fi numit procuror general într-un dosar al președintelui Klaus Iohannis, iar acest criteriu a cântărit decisiv când a fost numit în fruntea Ministerul Public.

Mircea Badea a explodat după înregistrările cu Adrian Țuțuianu: 'Pesediștii sunt demenți complet. De la mine își vor lua 2 milioane de M*IE PSD'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.