Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Horia Tecău va fi căpitanul nejucător al echipei feminine de Billie Jean King Cup, fostă FedCup

horia tecau

Horia Tecău, retras din cariera de tenismen după întâlnirea Spania - România din Cupa Davis, va fi căpitanul nejucător al echipei feminine de Billie Jean King Cup, fostă FedCup, a declarat Răzvan Itu, directorul general al FR Tenis, conform news.ro.

"Am reuşit şi l-am determinat să devină căpitanul echipei de Cupa Federaţiei. Da, va fi căpitanul nejucător pentru următorii 3 ani. El va fi alături de federaţie şi va fi alături de fete, le va îndruma pe fete la următorul meci din Polonia. (n.r. - despre cum va fi colaborarea cu Simona Halep) Extraordinară, deja el a luat legătura cu toate fetele, deja vorbeşte de o săptămână cu ele. Şi având în vedere că le şi cunoaşte foarte bine, au un respect deosebit pentru el", a declarat Răzvan Itu, pentru Telekom Sport.

Tecău a jucat ultimul meci sâmbătă, alături de Marius Copil, la Marbella. Cei doi au învins cuplul Alejandro Davidovich Fokina/Pedro Martinez, scor 7-6 (2), 6-4, dar România a pierdut întâlnirea cu Spania, scor 1-3.

În vârstă de 37 de ani, Tecău şi-a anunţat retragerea la finalul sezonului trecut, dar a acceptat să joace un ultim meci în Cupa Davis.

Monica Niculescu a fost căpitan al echipei României de Billie Jean King Cup la întâlnirea cu Italia, pierdută în aprilie 2021, scor 1-3, la Cluj-Napoca.

În urma acestui eşec, echipa tricoloră a retrogradat în Grupa I a Zonei Euro-africane, însă ITF a decis ca România să revină în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup şi să joace în calificările pentru Turneul Final, după câteva schimbări făcute în programul competiţiei.

Polonia va fi gazda întâlnirii din 15-16 aprilie, care va stabili echipa ce va merge la Turneul Final.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.