Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

`Curatul` viceprimar, dentist evazionist sau incompetent? - Totuși.. vrea să gestioneze sutele de milioane din sănătate

Stirile TVR
Horia Tomescu

USR PLUS, formațiunea care susține promovarea în funcțiile publice a unor persoane integre și cu experiență, are o problemă în a justifica o serie de numiri politice din administrația publică centrală și locală. Una din aceste situații este cea a lui Horia Tomescu.

O simplă documentare a traseului său profesional arată că viceprimarul Capitalei din partea USR PLUS nu are niciun fel de experiență administrativă. Mai mult, cel care vrea să gestioneze un buget de sute de milioane de lei alocat domeniului Sănătății din Capitală pare să fie într-o potențială situație de evaziune fiscală.

Venituri ascunse sau un dentist mediocru?

În declarația de avere depusă la început de mandat și care poate fi găsită pe site-ul Primăriei Capitalei, Horia Tomescu trece la capitolul venituri realizate în 2020 suma de 9352 de lei. Având în vedere că declarația este depusă la începutul lunii noiembrie, rezultă că actualul viceprimar al Capitalei a realizat în cele zece luni de activitate venituri de aproximativ 935 de lei pe lună.

Situația este una de-a dreptul jenantă pentru liderul USR PLUS din București, al cărei profesie până să vină la Primărie a fost cea de dentist. Și asta pentru că un astfel de venit poate avea două interpretări. Fie Horia Tomescu, nu a încasat toate veniturile din serviciile medicale prestate, asta însemnând că a făcut evaziune fiscală. Fie acesta este un dentist atât de prost încât nu a reușit să realizeze venituri nici măcar cât salariul minim pe economie.

Ambele situații îl îngroapă pe viceprimarul Capitalei. Dacă este un dentist slab, atunci concluzia logică este că liderul USR PLUS nu ar avea competența necesară nici să ocupe funcția de viceprimar, nici să gestioneze un sector atât de complex ca cel al sănătății. Dacă, însă, Horia Tomescu este un dentist bun, așa cum se descrie el însuși pe site-ul formațiunii din care face parte, atunci avem de a face cu un evazionist care, dincolo de problema morală, ar fi un pericol pentru finanțele publice și banii bucureștenilor.

Ambițiile viceprimarului USR PLUS

Cu toate aceste probleme care îl descalifică în a ocupa o funcție atât de importantă la nivelul Capitalei, Horia Tomescu s-a remarcat în ultima perioadă printr-o serie de acțiuni și declarații publice prin care încearcă să pună presiune pe Nicușor Dan cu scopul de a-l determina pe Primarul General să delege atribuții sporite în gestionarea sistemului de sănătate din București.

Una din aceste acțiuni este amenințarea ca grupul de consilieri USR PLUS din București să nu voteze proiectul de buget pentru anul în curs, propus de Primarul Capitalei. Surse din interiorul USR PLUS arată că miza acestui șantaj este obținerea atribuțiilor care i-ar permite lui Horia Tomescu să aibă acces la bugetul de sute de milioane de lei destinate sistemului sanitar din Capitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.