DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Horia Tomescu se plânge, din nou, că nu este luat în seamă. Abandonează USR și guvernarea locală din București?

Facebook
Voiculescu Tomescu

Viceprimarul Capitalei din partea USR se plânge din nou că Primarul Capitalei nu îi deleagă din atribuții. Deși a dovedit nepricepere în funcția pe care o deține, Horia Tomescu îl acuză pe Nicușor Dan că nu are încredere în viceprimari.

Într-o postare pe pagina sa personală acesta încearcă să acrediteze ideea că prin delegarea competențelor către viceprimari, mai multe proiecte ale Primăriei Capitalei s-ar debloca.

Istoricul ultimului an îl contrazice însă pe viceprimarul USR, activitatea sa fiind practic invizibilă de la numirea în funcție. Mai mult, atunci când s-a implicat în treburile Primăriei Capitalei Horia Tomescu a dat cu bâta în baltă.

Numiri controversate în funcții importante

Una din preocupările constante ale viceprimarului USR a fost numirea propriei clientele politice în Consiliile de Administrație ale instituțiilor din subordinea Primăriei Capitalei.

Surse din cadrul Termoenergetica ne-au declarat că Horia Tomescu s-a implicat personal pentru impunerea la conducerea acestei companii a oamenilor din USR. În susținerea acestor numiri, viceprimarul USR a invocat nevoia de a eficientiza activitatea companiei. Cât de eficientă a fost această numire se poate vedea în prezent, când Termoenergetică dă din colț în colț cu explicațiile privind problemele de furnizare a căldurii și a apei calde către bucureșteni.

Numirile în funcțiile importante de conducere nu s-au limitat însă doar la propria clientelă de partid, ci și la oamenii care și-au declarat adeziunea la USR. Media a scris în mai multe rânduri despre faptul că printre persoanele promovate în acest fel de liderul USR București s-au numărat și condamnați penal.

Astfel, în primăvara acestui an, Horia Tomescu l-a inclus pe lista de propuneri pentru Consiliile de Administrație a spitalelor din Capitală pe un angajat ASSMB cu un trecut mai mult decât controversat, acesta fiind condamnat penal pentru tentativă de omor, după ce a înjunghiat-o în mai multe rânduri pe fosta sa iubită, rănind-o grav.

Riscurile delegării de competențe

Nu este de mirare, deci, că Primarul Capitalei a evitat să delege competențele solicitate de Horia Tomescu de-a lungul timpului. O astfel de decizie l-ar fi pus în situația pe Nicușor Dan să răspundă solidar atât pentru ”faptele de vitejie” ale viceprimarului USR, cât și a persoanelor numite de acesta în funcții publice.

Mai mult, până să devină viceprimar, Horia Tomescu nu a avut nicio experiență în administrația publică, singura sa activitate fiind cea de stomatolog. Cu un astfel de background, niciun Primar General nu ar fi dispus să cedeze din atribuții, în domenii vitale pentru Capitală.

Calculele politice ale atacului USR

Noul atac venit din partea viceprimarului USR ridică mai multe semne de întrebare legate de dorința acestei formațiuni de a mai rămâne la guvernarea locală din Capitală. Fiind conștienți de lipsa de rezultate, liderii USR București încearcă acum să pună în aplicare strategii prin care să pozeze în victime care nu au fost lăsate să guverneze Capitala. Este posibil, așadar, ca ieșirea la rampă a viceprimarului Tomescu să nu fie altceva decât un prim pas al ieșirii din majoritatea care guvernează în prezent Bucureștiul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.