Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haosul continuă cu votul pentru Diaspora: Zgonea ar vrea acum Proiectul Tomac

vot stampila

In prima sedinta dupa schimbarea președintelui Comisiei de Cod Electoral, ce a avut loc ieri la Parlamentului României, președintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea s-a arata nemultumit de faptul ca AEP nu a venit cu o propunere de lege privind introducerea votului prin corespondenta.

Vezi și: Zgonea sare la gatul Autoritatii Electorale. Votul prin corespondenta, amanat din nou

Acesta le-a reprosat reprezentantilor Aautorității Electorale Permanente că sunt incapabili să vină cu un proiect de lege privind votul prin corespondenţă, după o nouă amânare a dezbaterilor ca urmare a unor solicitări făcute de AEP.

Ce însă NU a spus, dar se pare că știe președintele Camerei Deputaților, e faptul că AEP-ul nu are dreptul să facă legi. Legile electorale sunt făcute de Parlament și puse în aplicare de Autoritatea Electorală Permanentă. Ce poate face AEP-ul și potrivit surselor noastre chiar a făcut, e să prezinte studii, variante și sfaturi... dar se pare că decidentul politic (adică parlamentarii de toate culorile) nu prea ține cont sau mai bine spus NU sunt interesați să țină cont.

În haosul creat de abandonul PNL, Valeriu Zgonea vrea să meargă pe Varianta Tomac: "Mie mi se pare că în acest moment, AEP este incapabilă să facă un proiect de lege draft, pe scheletul PNL, pe scheletul domnului Tomac, şi tot trage de timp. Dar, dacă nu sunt în stare să facă, măcar să spună în faţa comisiei”.

Ședința comisiei a fost amânată pentru data de 12 octombrie, cand AEP-ului în ciuda legii i se cere să prezinte in Parlament legea votului prin corespondenta!

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.