Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hotărâre BEC: Se repetă alegerile pentru funcția de primar al orașului Moldova Nouă

BEC
BEC Biroul Electoral Central

Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat, luni, o hotărâre privind repetarea, ca urmare a anulării alegerilor, a scrutinului pentru funcția de primar al orașului Moldova Nouă (județul Caraș Severin), în urma unei decizii ÎCCJ. Astfel, se va repeta pe 24 ianuarie scrutinul pentru funcția de primar al orașului, se mai arată în hotărârea BEC.

Biroul Electoral Central a decis anul trecut anularea alegerilor pentru funcţia de primar din Circumscripţia electorală nr. 6 Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin. De asemenea, BEC a anulat candidatura la funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă a lui Adrian Constantin Torma, candidat din partea Alianţei PSD - Pro România. Decizia a fost luată în urma contestaţiei depuse de Partidul Naţional Liberal - filiala Caraş-Severin şi Organizaţia Moldova Nouă, care a reclamat grave erori în completarea proceselor verbale de consemnare a rezultatelor votării, precum şi mai multe incidente în unele secţii de votare. Acțiunile în anulare au fost respinse de ÎCCJ pe 13 ianuarie.

Totul a pornit de la plângerea lui Iuliu Cristian Damian, un cetăţean din Moldova-Nouă.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, cetăţeanul care l-a scos din cursa pentru un nou mandat pe primarul Torma a explicat ce l-a determinat să conteste în instanţă candidatura lui Torma. „Aş vrea să înţelegeţi foarte clar ce m-a motivat pe mine să fac asta. În locul acesta eu am avut un dud. A adunat săracul şi el câţiva ani acolo. Domn’ primar. Pe mandatul tău a fost tăiat. O altă nemulţumire care m-a motivat să vreau normalitate şi să fac pasul acesta este că în faţa casei mele aveam un izvor. De ce zic aveam? Pentru că izvorul acesta în trecut avea un podeţ, râul era dirijat pe partea cealaltă. Acum râul a inundat izvorul. Dacă nu mergeam la primărie să mă zbat, nici parapetul pe care îl vedeţi în spate. Un alt motiv care m-a împins să fac treaba asta este că efectiv oamenii din Moldova-Nouă sunt efectiv sub teroare. Dacă un om din Moldova-Nouă are o opinie şi nu este în favoarea domnului primar, a doua zi este abordat”, a explicat Iuliu Damian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.