Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hotărâre clară a Comisiei Europene: România e şi ea vizată

UE Uniunea europeana

Hotărâre clară a Comisiei Europene. "Programul Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 a fost aprobat de Comisia Europeană

Prin Decizia nr. C(2015) 9187 din data de 18 decembrie 2015, Comisia Europeană a aprobat Programul Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020.

Programul are ca obiectiv principal îmbunătăţirea nivelului de trai al oamenilor din regiunile din Bazinul Mării Negre prin creştere sustenabilă şi protecţia în comun a mediului și un buget total de 53,9 milioane EURO, din care 49 mil. EUR provin de la UE prin Instrumentul European de Vecinătate ENI, iar 4,9 mil. EUR reprezintă cofinanţarea asigurată de statele participante în program.

Programul se adresează cooperării între statele din Bazinul Mării Negre sau din vecinătatea acestuia, incluzând următoarele regiuni principale:

· România: Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea).

· Bulgaria: Severoiztochen, Yugoiztochen

· Grecia: Kentriki Makedonia, Anatoliki Makedonia Thraki

· Turcia: TR10 (İstanbul), TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli), TR42 (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova), TR81 (Zonguldak, Karabük, Bartın), TR82 (Kastamonu, Çankırı, Sinop), TR83 (Samsun, Tokat, Çorum, Amasya) şi TR90 (Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane)

· Rusia:[1] Rostov Oblast, Krasnodar Krai, Republica Adygea

· Ucraina[2]: Odessa, Mykolaiv, Kherson, Zaporosh’ye şi Donetsk Oblasts, Republica Crimeea, Sevastopol

· Moldova, Georgia, Armenia, Azerbaijan[3]: întreg teritoriul

În cadrul Programului se vor finanța activităţi care au ca scop promovarea afacerilor şi a antreprenoriatului în cadrul Bazinului Mării Negre sau promovarea unei politici de mediu coordonate şi reducerea prin acţiuni comune a deşeurilor maritime în Bazinul Mării Negre. Pe durata programului se preconizează lansarea a două apeluri pentru propuneri de proiecte.

Dezvoltarea Programului Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 a fost facilitată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice din România, care a fost desemnat în funcţia de Autoritate de Management permiţând continuitatea rolului sau de Autoritate Comună de Management pentru Programul Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2007-2013", se anunţă într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.