Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hotărâre de Guvern - Eximbank va împrumuta Blue Air cu 300 de milioane de lei

tripsta.co.uk
blue air

Printr-o hotărâre de Guvern din 14 octombrie 2020, Eximbank – instituţie de credit controlată de Ministerul Finanţelor, va acorda un împrumut de 300,8 milioane de lei către Blue Air, cel mai mare transportator aerian cu capital privat, pentru compensarea pierderilor suferite în contextul pandemiei.

Conform Ziarului Financiar, împrumutul este garantat de stat în proporţie de 100%, inclusiv dobânzile şi comisioanele aferente. Pentru garantarea de către stat a împrumutului, Blue Air Aviation plăteşte Ministerului Finanţelor Publice, în calitate de garant, o primă de garantare sau comision la fondul de risc de 2% pe an, se arată în hotărârea de Guvern.

Citește și: Ludovic Orban reacționează după recordul COVID-19: ‘Suntem într-un moment de cumpănă. Putem opri creșterea numărului de cazuri’

La final de septembrie 2020 Blue Air a solicitat ca Ministerul Finanţelor să finalizeze de urgenţă proiectul Hotărârii de Guvern care stabileşte termenii şi condiţiile acordării ajutorului de stat de 300 milioane lei acordat companiei pentru acoperirea pierderilor generate de pandemiei şi pentru evitarea intrării în faliment.

Pe 19 august, Guvernul a aprobat OUG 139 privind instituirea cadrului legal necesar pentru garantarea de către stat a unui împrumut de 300 milioane lei pe termen de 6 ani, parţial cu titlul de ajutor de stat pentru acoperirea pierderilor înregistrate de companie în perioada de suspendare a zborurilor pe durata stării de urgenţă şi parţial cu titlu de ajutor de salvare pentru acoperirea deficitului de lichidităţi creat de reducerea cererii de zbor că urmare a pandemiei de COVID-19, în conformitate cu recomandările Comisiei Europene.​

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.