Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hotărârea privind aprobarea Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, pentru perioada 2020-2024, aprobată de Guvern

gratii

Hotărârea privind aprobarea Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, pentru perioada 2020-2024, a fost aprobată în ședința de Guvern de miercuri, transmite Ministerul Justiției, printr-un comunicat de presă, anunță MEDIAFAX.

Conform sursei citate, documentul strategic vizează reintegrarea funcțională a persoanelor puse în libertate din detenție, în mediul familial, în comunitate și pe piața muncii prin consolidarea, optimizarea și dezvoltarea mecanismelor legale și procedurale.

Citește și: Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Decizie în urma atacului la Klaus Iohannis

Noua strategie pune accent pe cointeresarea autorităților administrației publice locale și particularizarea unor servicii de suport social, disponibile pe plan local, destinate persoanelor revenite în comunitate, cu risc de marginalizare socială.

Implementarea Strategiei este în măsură să fundamenteze și să consolideze abordarea sistematică și integrată trans-instituțională, astfel încât persoanele private de libertate să primească suportul necesar în vederea prevenirii recidivei.

„Actul normativ reprezintă rezultatul unui demers comun al grupului de lucru alcătuit din reprezentanții instituțiilor partenere: Ministerul Justiției, Administrația Națională a Penitenciarelor, Direcția Națională de Probațiune, Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Sănătății”, precizează Ministerul Justiției.

Citește și: A trecut un an de la condamnarea fostului lider PSD! Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.