Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hotărârea Tribunalului București într-un caz al lui Vâlcov

darius valcov catuse

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis excepţia de necompetenţă teritorială invocată de fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, şi au declinat în favoarea Tribunalului Olt competenţa de soluţionare a cauzei în care acesta este trimis în judecată pentru luare de mită. 

Potrivit încheierii publicată joi, în dosarul 43049/3/2015/a2, privind măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară, a fost admisă Excepţia de necompetenţă teritorială a Tribunalului Bucureşti, invocată de inculpatul Vâlcov Darius Bogdan şi în consecinţă (...) declină în favoarea Tribunalului Olt competenţa de soluţionare a cauzei privind pe inculpatul Vâlcov Darius Bogdan, trimis în judecată sub control judiciar prin Rechizitoriul nr. 91/P/2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie secţia de combatere a corupţiei. 

Soluţia este fără cale de atac şi a fost pronunţată pe 20 ianuarie în camera de consiliu. 

Vâlcov va fi cercetat în continuare sub control judiciar, deoarece în dosarul nr. 439/3/2015/a2.1, privind verificarea unor măsuri preventive, la termenul din 20 ianuarie, magistraţii au constatat ''legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar'' luată faţă de Darius Vâlcov în baza unei ordonanţe a DNA din 16 noiembrie 2015. Soluţia dată de magistraţii Tribunalului Bucureşti în privinţa cercetării lui Vâlcov sub control judiciar poate fi contestată. 

Vâlcov, fost ministru al Finanţelor şi fost primar al municipiului Slatina, este cercetat pentru fapte de corupţie în mai multe dosare privind infracţiuni din perioada în care era primar cât şi ulterior acelei perioade. 

Darius Vâlcov este acuzat că, în calitate de primar al municipiului Slatina, a primit diferite sume de bani de la oameni de afaceri pentru derularea unor contracte între Primăria Slatina şi firmele deţinute de afacerişti. Contractele vizează reabilitarea termică a unor blocuri, reabilitarea centrului istoric al municipiului Slatina, extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare în judeţul Olt. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.